Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος στη Νορμανδία: Σταύρωσαν Αντιδήμαρχο με καρφιά σε χέρια και πόδια

Σάλος στη Νορμανδία: Σταύρωσαν Αντιδήμαρχο με καρφιά σε χέρια και πόδια
Αμέσως η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα
Τι μπορεί να συνέβη στον δήμαρχο του χωριού των 500 κατοίκων Saint-Côme-du-Mont, που στον χάρτη της Γαλλίας τοποθετείται μεταξύ της μικρής επαρχιακής πόλης Σεν Λο και της γνωστότερης πόλης του Χερβούργου, αναζητεί η γαλλική αστυνομία.
Ο Μπερνάρ Ντενί, περί του οποίου ο λόγος, βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη στις 12:30 το μεσημέρι σε ένα χωράφι κοντά στο δημοτικό μέγαρο του χωριού, τραυματισμένος στο πρόσωπο με δύο καρφιά καρφωμένα σε κάθε χέρι του και ένα καρφί σε κάθε φτέρνα.
Νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο ΣενΛο, χειρουργήθηκε το πρωί της Πέμπτης για να του αφαιρέσουν τα καρφιά από τα χέρια του.
"Η κατάσταση της υγείας του, σωματικά, δεν είναι ανησυχητική. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις και από ιατροδικαστή που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν θα είναι σε θέση να κινηθεί για 21 ημέρες", όπως ανάφερε ο Μικαέλ Ζιροντέ, εισαγγελέας της πόλης Κουτάνς σε ανακοίνωσή του.
Αμέσως η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα με την αιτιολογία της "επιβαρυντικής βίας". Την έρευνα έχει αναλάβει η αστυνομία του Σεν Λο με την υποστήριξη της αστυνομίας της Καν, που είναι πρωτεύουσα του νομού της Κάτω Νορμανδίας.

Πού αποδίδει ο ίδιος την επίθεση

"Αποδίδει την επίθεσή του σε δύο άνδρες που τον κατηγορούν για τη στήριξη που έδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν", όπως αποκαλύπτει ο εισαγγελέας. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του άνδρα, "αφού τον χτύπησαν στο πρόσωπο και τον έριξαν στο έδαφος, φέρονται να κάρφωσαν τα καρφιά στα χέρια και στο πίσω μέρος του αστραγάλου χρησιμοποιώντας ένα καρφωτικό μηχάνημα".

Προηγούμενες "επιθέσεις"

Ο εισαγγελέας της Κουτάνς αναφέρθηκε επίσης στο ότι ο δήμαρχος είχε δηλώσει τον εαυτό του θύμα και άλλων επιθέσεων στο παρελθόν.
"Οι δύο πρώτες καταγγελίες που αφορούσαν την πυρκαγιά του οχήματός του και τις απειλές κατά του θανάτου μπήκαν στο αρχείο καθώς σημειώθηκε αποτυχία εντοπισμού πιθανού δράστη. Οι πολυάριθμες και πολύ μακρές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν δεν επέτρεψαν σε καμία περίπτωση να καθαριστούν τα ίχνη αποδεικνύοντας την εμπλοκή οποιουδήποτε", δήλωσε ο Γάλλος εισαγγελικός λειτουργός.
Τον Μάιο του 2022, ο Μπέρναρντ Ντενί είχε πει ότι δέχθηκε "δύο πυροβολισμούς στο φορτηγάκι του".
"Η έρευνα που διεξήχθη υπό την επίβλεψή μου από το ερευνητικό τμήμα της Caen που υποστηρίχθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Εγκληματικών Ερευνών Χωροφυλακής κατέστησε δυνατό να διαπιστωθεί ότι ο κ. Ντενί είπε ψέματα. Τον Ιούνιο του 2022 έδωσε κατάθεση και παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε ο ίδιος το φορτηγάκι του έχοντας στην πράξη εφεύρει αυτή την επίθεση" διευκρίνησε ο εισαγγελέας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης