Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Elon Musk σε νέα δικαστική διαμάχη - Τον μήνυσε heavy metal μουσικός και διεκδικεί 56 εκατ. δολάρια

Ο Elon Musk σε νέα δικαστική διαμάχη - Τον μήνυσε heavy metal μουσικός και διεκδικεί 56 εκατ. δολάρια
Στη μήνυση του ο μουσικός ισχυρίζεται ότι ο Elon Musk υπαγόρευσε τους όρους του πακέτου αμοιβών σε ένα διοικητικό συμβούλιο υπό την ευθύνη του δισεκατομμυριούχου και ισχυρίζεται ότι στη συνέχεια τέθηκε σε ψηφοφορία μετόχων που παραπλανήθηκαν σχετικά με τη δυσκολία επίτευξης ορισμένων στόχων

Ο Elon Musk έχει αναμετρηθεί δικαστικά στο παρελθόν με αυτοκινητοβιομηχανίες του Ντιτρόιτ, ακάλυπτους πωλητές και τις ρυθμιστικές αρχές. Την επόμενη εβδομάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla πρόκειται να βρεθεί στο δικαστήριο ενώπιον ενός πιο ασυνήθιστου αντιπάλου - ενός thrash metal ντράμερ που διεκδικεί από τον Μασκ 56 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η δίκη θα θέσει τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου εναντίον ενός από τους μικρότερους επενδυτές της αυτοκινητοβιομηχανίας, τον Ρίτσαρντ Τορνέτα, ο οποίος κατείχε μόλις εννέα μετοχές όταν μήνυσε τον Μασκ το 2018.
Ο Tορνέτα μήνυσε τον Elon Musk και το διοικητικό συμβούλιο της Tesla για λογαριασμό της εταιρείας σε αυτό που είναι γνωστό ως αγωγή παραγώγων μετόχων. Εάν δικαιωθεί, το πακέτο επιχορηγήσεων μετοχών του Μασκ το 2018 θα ακυρωθεί, προς όφελος της Tesla.
Ο Tορνέτα δεν αναζητά αποζημίωση για τον εαυτό του.
Ιστορικά, οι υποθέσεις που ασκήθηκαν από επενδυτές με σχεδόν ανούσιο οικονομικό μερίδιο στη δίκη έχουν επικριθεί από επιχειρηματικούς ομίλους ως «ενοχλήσεις»
. Τέτοιες αγωγές συχνά καταλήγουν γρήγορα σε μη χρηματικό διακανονισμό και πληρωμή στους δικηγόρους που εκπροσωπούν τον ενάγοντα.
«Αυτή η υπόθεση φαίνεται διαφορετική», είπε η Τζέσικα Έρικσον, καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Ρίτσμοντ, μιλώντας στο Reuters. Ενώ τέτοιου είδους υποθέσεις απορρίπτονται, η μήνυση του ντράμερ ”επέζησε” μιας πρότασης απόρριψης το 2019 και οδεύει σε μια εβδομαδιαία δίκη που ξεκινά τη Δευτέρα στο Ουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, στην οποία θα καταθέσει με φυσική παρουσία ο Μασκ.
Η εταιρεία τoυ Tορνέτα εμπορεύεται την αγοραπωλησία μη αυθεντικών ανταλλακτικών και εξαρτημάτων εξοπλισμού ήχου για αυτοκίνητα.
Δημοσιεύει επίσης βίντεο στο ίντερνετ με τον συνιδρυτή της εταιρείας του σχετικά με τα gadget ή τις ατυχίες που τους συμβαίνουν, ανάμεσα τους κι ένα όπου ο Tορνέτα περιγράφει πώς έκαψε τα φρύδια του.
Ο Toρνέτα εμφανίζεται επίσης σε βίντεο να παίζει τύμπανα στο θρυλικό -πρώην- κλαμπ της Νέας Υόρκης CBGB με το πλέον ανενεργό θρας μέταλ συγκρότημα “Dawn of Correction”.
Στη μήνυση του ο Toρνέτα ισχυρίζεται ότι ο Elon Musk υπαγόρευσε τους όρους του πακέτου αμοιβών σε ένα διοικητικό συμβούλιο υπό την ευθύνη του δισεκατομμυριούχου και ισχυρίζεται ότι στη συνέχεια τέθηκε σε ψηφοφορία μετόχων που παραπλανήθηκαν σχετικά με τη δυσκολία επίτευξης ορισμένων στόχων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης