Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Για ποιούς λόγους είναι πιθανή η μείωση στην κατανάλωση ενέργειας το 2023

Ρωσία: Για ποιούς λόγους είναι πιθανή η μείωση στην κατανάλωση ενέργειας το 2023
H πίεση των κυρώσεων συνεχίζεται

Οι ρωσικές εταιρείες παραγωγής αναγνωρίζουν πως η κατανάλωση ενέργειας στη χώρα ενδέχεται να μειωθεί για διάφορους λόγους, δήλωσε την Παρασκευή (11/11/2022) η πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου  Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας, Alexandra Panina.
«Εμείς ως εταιρείες αναμένουμε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου φθινοπώρου-χειμώνα η κατανάλωση θα μειωθεί παρά την αύξηση παραγωγής ή θα παραμείνει στα περσινά επίπεδα, λόγω ορισμένων παραγόντων, πρωτίστως της υψηλής βάσης του περασμένου έτους.
Ας μην ξεχνάμε ότι η πίεση των κυρώσεων συνεχίζεται επίσης και πρόσφατα εμφανίστηκε ένας άλλος παράγοντας, η κινητοποίηση της οικονομίας, που σημαίνει την αλλαγή της συμπεριφοράς του κλάδου. Συνοψίζοντας, σημειώνουμε τον κίνδυνο μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας ως αξιοσημείωτη, φυσικά», εξήγησε.
Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Nikolay Shulginov δήλωσε σε συνέντευξή του στο TASS ότι το υπουργείο διατήρησε τις προοπτικές του για την αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας της χώρας το 2022 στο 1,5%. Το 2021, η κατανάλωση ενέργειας στη Ρωσία αυξήθηκε κατά 5,4% σε σύγκριση με το 2020 στα 1,107 τρισεκατομμύρια kWh, ενώ η παραγωγή αυξήθηκε κατά 6% στα 1,131 τρισεκατομμύρια kWh.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης