Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλές και εκβιασμούς καταγγέλει ο πρώην επικεφαλής ελεγκτής του Βατικανού - Έψαχνε βαθιά...

Απειλές και εκβιασμούς καταγγέλει ο πρώην επικεφαλής ελεγκτής του Βατικανού - Έψαχνε βαθιά...
Δεν ήξερα ότι θα έβρισκα καρδιναλίους να βάζουν χρήματα στην τσέπη τους, αλλά το βρήκα, ανέφερε ο Milone
Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο πρώην επικεφαλής ελεγκτής του Βατικανού, Libero Milone, ο οποίος δήλωσε ότι τον Ιούνιο του 2017 έγινε έφοδος από χωροφύλακες, υπό την κατηγορία ότι κατασκοπεύει κορυφαίους καρδιναλίους του Βατικανού.
"Τώρα πρέπει να ομολογήσεις", απαίτησαν, σύμφωνα με τον Milone, ο οποίος λέει ότι υπέγραψε χαρτιά παραίτησης αντί να αντιμετωπίσει την ποινή του σε φυλακή του Βατικανού, αναφέρουν οι NY Times.
Μετά την απομάκρυνσή του, το Βατικανό - το οποίο μαστίζεται από οικονομικά (και παιδοφιλικά) σκάνδαλα εδώ και δεκαετίες - προσπάθησε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.
Ο καρδινάλιος Giovanni Angelo Becciu - τον οποίο ο Milone κατηγορήθηκε ότι κατασκόπευε (και, όπως πιστεύει ο Milone, ήταν πίσω από την απομάκρυνσή του), έχει ο ίδιος εκδιωχθεί από τη θέση του από τον Πάπα Φραγκίσκο και τώρα δικάζεται στο Βατικανό για υπεξαίρεση και κατάχρηση εξουσίας σε σχέση με μια σκοτεινή συμφωνία ακινήτων στο Λονδίνο ύψους 135 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Milone, ωστόσο, επανήλθε στο επίκεντρο της δημοσιότητας μετά την επανέναρξη της ποινικής έρευνας του Βατικανού εναντίον του, σε μια προσπάθεια, όπως ισχυρίζεται, να τον εξαφανίσουν, αφού κατέθεσε μήνυση εναντίον της Γραμματείας του Κράτους του Βατικανού, της ισχυρότερης υπηρεσίας του, και του σημερινού γενικού ελεγκτή.

Έκανα τη δουλειά μου...

"Όλα αυτά τα θέματα αναφέρθηκαν στον Πάπα. Δεν κατασκοπεύω. Έκανα τη δουλειά μου", δήλωσε.
"Δεν ήξερα ότι θα έβρισκα καρδιναλίους να βάζουν χρήματα στην τσέπη τους, αλλά το βρήκα.
Και του το είπα", είπε, αναφερόμενος στον Πάπα Φραγκίσκο.
Στην αγωγή τους, ο Milone, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Deloitte & Touche Ιταλίας, και ένας συνάδελφός του ελεγκτής, ο Ferruccio Panicco, ο οποίος κατηγορεί το Βατικανό ότι συνέβαλε στην εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη του και μείωσε τη διάρκεια της ζωής του, κατάσχοντας και παρακρατώντας τα ιατρικά του αρχεία, ζητούν αποζημίωση περίπου εννέα εκατομμυρίων ευρώ.
Λένε ότι το Βατικανό κατήγγειλε άδικα τις συμβάσεις τους, αμαύρωσε την επαγγελματική τους φήμη και ουσιαστικά τους έβαλε στη μαύρη λίστα στην Ιταλία.
Σύμφωνα με τη μήνυση του Milone, το Βατικανό είναι μια "φωλιά οχιάς" οικονομικών αδικημάτων, υποκρισίας και ενός "βασιλείου τρόμου" από εσωτερικούς κατασκόπους εντός της χωροφυλακής.
Επιπλέον, η μήνυση περιγράφει πώς αξιωματούχοι του Βατικανού πλουτίζουν ή καταχράζονται χρήματα για να αναβαθμίσουν τα διαμερίσματά τους.
Ο απολυμένος ελεγκτής λέει ότι απλώς έκανε τη δουλειά του για την οποία είχε προσληφθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης