Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά το ράλι της Wall - Ο DAX +0,7%, το πετρέλαιο +3%

Ήπια άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά το ράλι της Wall - Ο DAX +0,7%, το πετρέλαιο +3%
Ήπια άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το ράλι στη Wall Street
Σχετικά Άρθρα
Ήπια άνοδο καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το ράλι στη Wall Street, το οποίο πυροδότησαν τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 0,7% στις 14.254 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει κέρδη 0,4% στις 7.407 μονάδες.  
Στις 6.633 μονάδες με άνοδο 1,2% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο υπεραποδίδει με άνοδο 1,12% στις 24.668 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύεται 0,3% στις 8.153 μονάδες.
Στο ταμπλό, οι κολοσσοί πολυτελείας LVMH, Kering, Pernod Ricard και Hermes International, με έκθεση στην Κίνα, σημείωσαν άνοδο μεταξύ 1,2% και 3,7%, ενισχύοντας τον δείκτη blue-chips της ευρωζώνης κατά 0,7%.
Ο ευρωπαϊκός κλαδικός δείκτης βασικών πόρων σημείωσε άλμα 2,5%, ενώ οι ενεργειακές μετοχές αυξήθηκαν κατά 0,4%, καθώς οι τιμές των βασικών μετάλλων και του πετρελαίου εκτοξεύτηκαν.
Άνοδο 0,7% σημειώνουν τα futures των δεικτών της Wall Street. 
Στη Μόσχα, ο δείκτης MOEX σε ρούβλια σημειώνει οριακές μεταβολές στις 2.210 μονάδες.
Το φυσικό αέριο σημειώνει πτώση στην Ευρώπη, με το ολλανδικό TTF Δεκεμβρίου να υποχωρεί 9% στα 102 ευρώ.
Στον απόηχο των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, σημαντική άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
To brent ενισχύεται 2,7% στα 96,2 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό +2,9% στα 88,97 δολ. το βαρέλι.

Γερμανία: Ρεκόρ για τον εναρμονισμένο πληθωρισμό στο 11,6% τον Οκτώβριο 2022

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ ανήλθε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Οκτώβριο του 2022, με τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή στο 11,6%, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Destatis.
Ειδικότερα, οι τιμές καταναλωτή  στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 11,6% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, από 10,9% τον Σεπτέμβριο, με την Destatis να επιβεβαιώνει τα προκαταρκτικά στοιχεία.
Με βάση τα εγχώρια πρότυπα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε τον Οκτώβριο στο 10,4% ετησίωςm από 10% τον Σεπτέμβριο.
Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 1951.

Προ των πυλών μακράς ύφεσης η Βρετανία - Συρρίκνωση ΑΕΠ, στο -0,2% το γ' τρίμηνο 2022

Συρρικνώθηκε η οικονομία της Βρετανίας το γ' τρίμηνο του 2022, στην αρχή μιας ύφεσης που είναι πιθανό να είναι μακράς διάρκειας, γεγονός που αυξάνει την πρόκληση για τον υπουργό Οικονομικών Jeremy Hunt, καθώς ετοιμάζεται να αυξήσει τους φόρους και να περικόψει τις δαπάνες.
Η οικονομική παραγωγή συρρικνώθηκε κατά 0,2% το τρίτο τρίμηνο, λιγότερο από τη συρρίκνωση 0,5% που είχαν προβλέψει οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters, όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία της Παρασκευής.
Ήταν όμως η πρώτη πτώση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος από τις αρχές του 2021, όταν η Βρετανία βρισκόταν ακόμη υπό αυστηρούς περιορισμούς για την covid -19, καθώς η οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη μια σοβαρή κρίση κόστους ζωής.

Ύφεση μακράς διαρκείας

Η Τράπεζα της Αγγλίας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η οικονομία της Βρετανίας θα οδηγηθεί σε ύφεση που θα διαρκέσει δύο χρόνια, εάν τα επιτόκια αυξηθούν τόσο πολύ όσο είχαν τιμολογήσει οι επενδυτές.
Ακόμη και χωρίς περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων, η οικονομία θα συρρικνωθεί σε πέντε από τα έξι τρίμηνα μέχρι το τέλος του 2023, ανέφερε η ΒοΕ.
"Οι φόβοι για ύφεση μετατρέπονται σε πραγματικότητα", σχολιάζει στο Reuters ο Suren Thiru, οικονομικός διευθυντής του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών της Αγγλίας και της Ουαλίας.
"Αυτή η πτώση της παραγωγής είναι η αρχή μιας τιμωρητικής περιόδου, καθώς ο υψηλότερος πληθωρισμός, οι λογαριασμοί ενέργειας και τα επιτόκια τσακίζουν τα εισοδήματα, ωθώντας μας σε μια τεχνική ύφεση από το τέλος του τρέχοντος έτους".

Ράλι στις αγορές της Ασίας - O Hang Seng +7%

Εκρηκτική άνοδο σημείωσαν οι αγορές της Ασίας, με τις μετοχές να καταγράφουν το μεγαλύτερο άλμα από τον Μάρτιο του 2020, καθώς η κίνηση της Κίνας να χαλαρώσει ορισμένους κανόνες του Covid ενίσχυσε το ράλι που πυροδότησε ο ηπιότερος πληθωρισμός στις ΗΠΑ.
Ο δείκτης MSCI Asia Pacific σκαρφάλωσε έως και 4,6% και οδεύει προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Μάρτιο του 2020.
Ο δείκτης αναφοράς του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο άνω του 7%, καθώς η Κίνα μείωσε τον χρόνο καραντίνας για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες και κατάργησε τις αναστολές πτήσεων του Covid.
Ο Asia Dow σημείωσε άλμα 4,95% στις 3.142 μονάδες.
Στο Τόκιο ο Nikkei 225 ενισχύθηκε 2,9% στις 28.263 μονάδες.
Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite Index σημείωσε άνοδο 1,69% στις 3.087 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης