Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Πρώτο βήμα χαλάρωσης μέτρων για την covid - Ράλι 7% ο Hang Seng, «ανάσα» για τις αεροπορικές

Κίνα: Πρώτο βήμα χαλάρωσης μέτρων για την covid - Ράλι 7% ο Hang Seng, «ανάσα» για τις αεροπορικές
Σε χαλάρωση κάποιων μέτρων που αφορούν την καραντίνα για την covid -19 προχώρησε η Κίνα
Σχετικά Άρθρα

Σε χαλάρωση κάποιων μέτρων που αφορούν την καραντίνα για την covid -19 προχώρησε η Κίνα, σε μία πολυαναμενόμενη κίνηση που δίνει μεγάλη ανάσα στις αγορές, με τις μετοχές του ταξιδιωτικού κλάδου να καταγράφουν ράλι και τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να εκτοξεύεται 7%.
Ειδικότερα, μείωσε το χρονικό διάστημα που πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα όσοι εισέρχονται στη χώρα, μια σημαντική εξέλιξη όσον αφορά την πολιτικής μηδενικής ανοχής, που έχει προκαλέσει αναταραχή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και την έχει οδηγήσει στην απομόνωση.
Οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στην Κίνα θα πρέπει να περάσουν πέντε ημέρες σε ξενοδοχείο ή σε κυβερνητική εγκατάσταση καραντίνας, και στη συνέχεια τρεις ημέρες περιορισμού στο σπίτι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας την Παρασκευή.
Οι ισχύοντες κανόνες απαιτούν συνολικά 10 ημέρες καραντίνα.
Επίσης, σε μια κίνηση για την ελαχιστοποίηση του αριθμού των ανθρώπων που θα τεθούν σε υποχρεωτική καραντίνα κατά τον εντοπισμό επαφών, οι επαφές των στενών επαφών δεν θα ταυτοποιούνται πλέον, ανέφερε η ανακοίνωση.

«Ανάσα» για τις αεροπορικές

Το σύστημα που «τιμωρεί» τις αεροπορικές εταιρείες για τη μεταφορά κρουσμάτων του ιού στη χώρα θα καταργηθεί επίσης, ανέφερε η δήλωση, βοηθώντας τις διεθνείς μεταφορικές συνδέσεις.
Η ανακοίνωση αυτή προκαλεί ανακούφιση στους ταξιδιώτες, οι οποίοι είχαν μέχρι τώρα το φόβο ότι οι πτήσεις τους θα μπορούσαν να ματαιωθούν την τελευταία στιγμή.
Συχνά ήταν υποχρεωμένοι να περιμένουν εβδομάδες, ακόμη και μήνες, εκτός Κίνας πριν ξαναβρούν θέσεις σε μια πτήση.
Άλλη καλή είδηση για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, Κινέζους ή μη: θα πρέπει να επιδεικνύουν το αποτέλεσμα μόνο ενός τεστ PCR, το οποίο πρέπει να έχει γίνει μέσα σε 48 ώρες πριν από την επιβίβαση για την Κίνα, αντί για δύο που απαιτουνταν μέχρι τώρα.
Το Bloomberg News ανέφερε τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο ότι οι αξιωματούχοι συζητούσαν αυτές τις αλλαγές.
Η αλλαγή έρχεται καθώς η ανώτατη ηγεσία της Κίνας εξέδωσε οδηγίες για μια πιο στοχευμένη, αποφασιστική προσέγγιση της Covid, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η χώρα θα υπαναχωρήσει από την τιμωρητική της προσέγγιση που έχει προκαλέσει μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό τίμημα.

Ράλι στις αγορές της Ασίας - O Hang Seng +7%

Εκρηκτική άνοδο σημειώνουν οι αγορές της Ασίας, με τις μετοχές να καταγράφουν το μεγαλύτερο άλμα από τον Μάρτιο του 2020, καθώς η κίνηση της Κίνας να χαλαρώσει ορισμένους κανόνες του Covid ενίσχυσε το ράλι που πυροδότησε ο ηπιότερος πληθωρισμός στις ΗΠΑ.
Ο δείκτης MSCI Asia Pacific Index σκαρφάλωσε έως και 4,6% και οδεύει προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Μάρτιο του 2020.
Ο δείκτης αναφοράς του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο άνω του 7%, καθώς η Κίνα μείωσε τον χρόνο καραντίνας για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες και κατάργησε τις αναστολές πτήσεων του Covid.
Ο Asia Dow σημείωσε άλμα 4,95% στις 3.142 μονάδες.
Στο Τόκιο ο Nikkei 225 ενισχύθηκε 2,9% στις 28.263 μονάδες.
Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite Index σημείωσε άνοδο 1,69% στις 3.087 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης