Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτο: Ο Elon Musk έδωσε 44 δισ. για το Twitter... το οποίο κινδυνεύει να χρεοκοπήσει - Πουλάνε οι τράπεζες το χρέος με ζημία 40%

Απίστευτο: Ο Elon Musk έδωσε 44 δισ. για το Twitter... το οποίο κινδυνεύει να χρεοκοπήσει - Πουλάνε οι τράπεζες το χρέος με ζημία 40%
Το μέλλον της εταιρείας εξαρτάται από την επιτυχία της ανανεωμένης συνδρομητικής υπηρεσίας Twitter Blue αξίας 8 δολαρίων το μήνα - η οποία αυτή τη στιγμή βομβαρδίζεται από bots, απατεώνες και μιμητές
Σχετικά Άρθρα
Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Elon Musk, δήλωσε στους υπαλλήλους ότι η εταιρεία χάνει τόσα πολλά χρήματα που "η πτώχευση δεν αποκλείεται".
Και αυτό συνέβη μόλις λίγες ημέρες μετά την εξαγορά του μέσου από τον Musk, έναντι 44 δισ. δολαρίων.
Το Twitter, το οποίο δεν έχει βγάλει κέρδη από το 2019, έχει δει μια "τεράστια πτώση" στα έσοδα σύμφωνα με τον Musk, καθώς οι διαφημιστές κάνουν πίσω από τις καμπάνιες τους.
Πρότεινε επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι το μέλλον της εταιρείας εξαρτάται από την επιτυχία της ανανεωμένης συνδρομητικής υπηρεσίας Twitter Blue αξίας 8 δολαρίων το μήνα - η οποία αυτή τη στιγμή βομβαρδίζεται από bots, απατεώνες και μιμητές.
"Ο λόγος για τον οποίο προχωράμε σε σκληροπυρηνικές ενέργειες για τους συνδρομητές είναι για να κρατήσουμε το Twitter ζωντανό", δήλωσε ο Musk, σύμφωνα με το The Information, προσθέτοντας: "Χωρίς σημαντικά έσοδα από συνδρομές, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το Twitter να μην επιβιώσει από την επερχόμενη οικονομική ύφεση".
Ο Musk ανακοίνωσε επίσης ότι η πολιτική "εργασία από οπουδήποτε" της εταιρείας ακυρώνεται πλέον.

Οι τράπεζες διστάζουν να κρατήσουν χρέος;

Όπως σημειώνει το Bloomberg, οι τράπεζες της Wall Street που δάνεισαν στον Musk 13 δισ. δολάρια για να χρηματοδοτήσουν την εξαγορά έχουν προσεγγίσει αθόρυβα τα hedge funds για να δουν αν θα ενδιαφέρονταν για κομμάτια χρέους της εξαγοράς σε βαθιά μειωμένες τιμές έως και 60 σεντς στο δολάριο - κάτι που θα σηματοδοτούσε ένα από τα βαθύτερα discount της τελευταίας δεκαετίας.
Η χλιαρή υποδοχή των επενδυτών δείχνει πόσο μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με το χρέος του Twitter.
Οι επτά τράπεζες που εμπλέκονται είναι τώρα φορτωμένες με επικίνδυνα δάνεια που δεν σκόπευαν ποτέ να διατηρήσουν στα βιβλία τους και αντιμετωπίζουν μια ολοένα και πιο δύσκολη μάχη για να ελαχιστοποιήσουν τις ζημίες.
Συγκεκριμένα, οι τράπεζες θέλουν να ξεφορτωθούν το τμήμα των δανείων με μόχλευση ύψους 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων της χρηματοδότησης, και αν τα δάνεια διαπραγματεύονται στα 60 σεντς, αυτό σημαίνει ότι όλα όσα βρίσκονται κάτω από την εξασφαλισμένη δόση στη δομή της κεφαλαιοποίησης είναι απομειωμένα.

Ανησυχούν οι αρχές

Εν τω μεταξύ, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την έξοδο κορυφαίων υπαλλήλων από τον γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης - ο τελευταίος από τους οποίους ήταν ο επικεφαλής της εταιρείας για την ασφάλεια, Yoel Roth, ο οποίος - ως επί μακρόν αριστερό στέλεχος, παρείχε κάποια κάλυψη επιπέδου στον Musk.
Η κυβερνητική υπηρεσία δήλωσε ότι "παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Twitter με βαθιά ανησυχία" και ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει δράση για να διασφαλίσει ότι η εταιρεία συμμορφώνεται με μια "εντολή συναίνεσης", η οποία απαιτεί από την εταιρεία να τηρήσει με ορισμένες απαιτήσεις προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας που σχετίζονται με ισχυρισμούς για κατάχρηση δεδομένων στο παρελθόν.
Το Twitter τέθηκε για πρώτη φορά υπό εντολή συναίνεσης το 2011 και συμφώνησε σε νέα εντολή νωρίτερα φέτος.
Εάν η FTC διαπιστώσει ότι το Twitter δεν συμμορφώνεται με την εν λόγω εντολή, θα μπορούσε να επιβάλει πρόστιμο εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός που θα μπορούσε να βλάψει την ήδη επισφαλή οικονομική κατάσταση της εταιρείας.
"Κανένας διευθύνων σύμβουλος ή εταιρεία δεν είναι υπεράνω του νόμου, και οι εταιρείες πρέπει να ακολουθούν τις αποφάσεις συναίνεσής μας", δήλωσε ο διευθυντής δημόσιων υποθέσεων της FTC, Douglas Farrar.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης