Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Εμφύλιος στους Ρεπουμπλικάνους - Trump για DeSantis: Μέτριος πολιτικός

ΗΠΑ: Εμφύλιος στους Ρεπουμπλικάνους - Trump για DeSantis: Μέτριος πολιτικός
Εάν βάλει υποψηφιότητα για το ρεπουμπλικανικό χρίσμα θα τον νικήσω είπε ο Trump
Σχετικά Άρθρα

Εμφύλιος έχει ξεσπάσει στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων μετά τη μη επιβεβαίωση των προσδοκιών για ένα «κόκκινο κύμα» στις πρόσφατες ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, με πολλά στελέχη και υποστηρικτές του κόμματος να εκτοξεύουν τα πυρά τους κατά του Donald Trump για τις επιλογές που έκανε όσον αφορά Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους, οι οποίοι τελικά δεν κατάφεραν να κερδίσουν είτε στο Κογκρέσο είτε στις Πολιτείες για τις θέσεις των κυβερνητών.
Παρόλο αυτά ο Trump απορρίπτει την εις βάρος του κριτική, αν και παραδέχθηκε πως τα αποτελέσματα ήταν «λιγάκι απογοητευτικά» παρά το γεγονός ότι πολλοί από τους υποψηφίους που στήριξε, επικράτησαν (από τους 216 που στήριξε συνολικά, έχασαν οι 19), και πλέον ετοιμάζεται να ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα (πιθανότατα στις 15 Νοεμβρίου) και επίσημα την υποψηφιότητα του για το προεδρικό αξίωμα στις εκλογές του 2024.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, όπου φιλικά προς το ρεπουμπλικανικό κόμμα ΜΜΕ εξαπολύουν επίθεση σε βάρος του κατηγορώντας τον ότι είναι looser τη στιγμή που αναδεικνύουν τον Ron DeSantis, τον κυβερνήτη της Φλόριντα που επανεξελέγη πετυχαίνοντας μια σαρωτική νίκη με 20 μονάδες διαφορά του Δημοκρατικού αντιπάλου του, ως το ανερχόμενο «αστέρι» και τον νέο ηγέτη του κόμματος, ο Trump πέρασε στην αντεπίθεση, καλώντας τον διαφαινόμενο πολιτικό του αντίπαλο να μην κατέβει απέναντι του στις εσωκομματικές εκλογές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ.

Μέτριος

Σε νέες δηλώσεις του ο Trump καταφέρθηκε κατά του 44χρονο DeSantis υποστηρίζοντας πως είναι ένας μέτριος πολιτικός, του οποίου η επιτυχία οφείλεται εν πολλοίς στη δική του πολιτική παρέμβαση.
Μάλιστα ο Trump έσπευσε να προειδοποιήσει τον DeSantis να μην κατέβει απέναντι του για το χρίσμα του κόμματος ενώ σε μια μακροσκελή ανακοίνωση του τον χαρακτηρίζει ως μια ελαφριά πολιτική προσωπικότητα που βρισκόταν σε απελπισία το 2017, όταν και αποφάσισε για πρώτη φορά να κατέβει στις εκλογές για την θέση του κυβερνήτη της Πολιτείας της Φλόριντα.
«Ο Ron είχε χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας, δεν είχε λεφτά» είπε ο Trump υποστηρίζοντας πως από τη στιγμή που ενέκρινε την υποψηφιότητα, μπορούσε να νικήσει.
«Διόρθωσα την εκστρατεία του, η οποία είχε καταρρεύσει εντελώς» υποστήριξε ο Trump, ο οποίος κατηγόρησε τον DeSantis ότι παίζει παιχνίδια με το να μην αρνείται ότι θα κατέβει για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό αξίωμα στις εκλογές του 2024.

Θα τον νικήσω

«Εάν το πράξει, θα νικηθεί» είπε ο Trump, ο οποίος θέλει να είναι ο μοναδικός υποψήφιος από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα για την προεδρία του 2024.
Ωστόσο, μετά τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών, υπάρχουν πολλοί συνεργάτες και σύμμαχοι του που τον καλούν να επανεξετάσει τη στάση του και να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του μετά τις εκλογές στη Τζόρτζια (στις 6 Δεκεμβρίου του 2022) που εκτιμάται πως θα κρίνουν οριστικά και την τύχη της Γερουσίας.
Πάντως στη νέα αυτή επίθεση του Trump, ο οποίος και τις προηγούμενες ημέρες είχε καλέσει τον DeSantis να μη βρεθεί απέναντι του διότι έχει πολλά να αποκαλύψει για αυτόν, ο νεαρός Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Φλόριντα, δεν έχει απαντήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης