Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ δεν θα αναγνωρίζει τα ρωσικά διαβατήρια, που εκδόθηκαν στις προσαρτημένες περιοχές της Ουκρανίας

Η ΕΕ δεν θα αναγνωρίζει τα ρωσικά διαβατήρια, που εκδόθηκαν στις προσαρτημένες περιοχές της Ουκρανίας
Τα ρωσικά ταξιδιωτικά έγγραφα που εκδίδονται σε ή για κατοίκους περιοχών που κατέχονται από τη Ρωσία στην Ουκρανία ή σε αποσχισμένα εδάφη στη Γεωργία δεν θα γίνονται δεκτά ως έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα από την ΕΕ
Σχετικά Άρθρα

Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέληξαν σε προσωρινή συμφωνία για τη μη αποδοχή των ρωσικών ταξιδιωτικών εγγράφων που εκδόθηκαν στις πρώην περιοχές της Ουκρανίας που έχουν ενταχθεί στη Ρωσία, καθώς και στην Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία, σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Συμβουλίου.
«Τα ρωσικά ταξιδιωτικά έγγραφα που εκδίδονται σε ή για κατοίκους περιοχών που κατέχονται από τη Ρωσία στην Ουκρανία ή σε αποσχισμένα εδάφη στη Γεωργία δεν θα γίνονται δεκτά ως έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα για τη λήψη βίζας ή τη διέλευση των συνόρων του χώρου Σένγκεν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρόσθεσε ότι «τα ρωσικά ταξιδιωτικά έγγραφα που εκδίδονται σε αυτές τις περιοχές δεν αναγνωρίζονται ήδη ή βρίσκονται σε διαδικασία μη αναγνώρισης από τα κράτη μέλη της ΕΕ».
«Αυτή η απόφαση έχει στόχο να καθορίσει μια κοινή προσέγγιση, να διασφαλίσει την ορθή λειτουργία των εξωτερικών συνόρων και τις κοινές πολιτικές θεωρήσεων και να διαφυλάξει την ασφάλεια των κρατών μελών της ΕΕ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα δημοψηφίσματα

Από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 27 Σεπτεμβρίου, η Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR) και η Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk (LPR), καθώς και η περιοχή Kherson και η περιοχή Zaporozhye, διεξήγαγαν δημοψήφισμα όπου η πλειοψηφία των ψηφοφόρων επέλεξε να ενταχθεί στη Ρωσία.
Στις 30 Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin και οι αρχηγοί της ΛΔΚ και του LPR, των Περιφερειών Zaporozhye και Kherson υπέγραψαν συνθήκες για την προσχώρησή τους στη Ρωσία.
Στις 4 Οκτωβρίου, Putin υπέγραψε νόμους που επικυρώνουν τις συνθήκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης