Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία εντείνει τον έλεγχο σε ξένες επενδύσεις στους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας

Η Ρωσία εντείνει τον έλεγχο σε ξένες επενδύσεις στους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας
H Κρατική Δούμα, η κάτω βουλή του Κοινοβουλίου, ενέκρινε σχέδιο νόμου που αποσκοπεί στην ενίσχυση του ελέγχου σε τέτοιες επενδύσεις σε πρώτη ανάγνωση

Η ρωσική κυβέρνηση σχεδιάζει να ενισχύσει τον έλεγχο των ξένων επενδύσεων σε στρατηγικούς τομείς.
Την Πέμπτη (10/11/2022), η Κρατική Δούμα, η κάτω βουλή του Κοινοβουλίου, ενέκρινε σχέδιο νόμου που αποσκοπεί στην ενίσχυση του ελέγχου σε τέτοιες επενδύσεις σε πρώτη ανάγνωση.
Το σχέδιο νόμου προσδιορίζει τη διαδικασία ενημέρωσης του προέδρου της κυβερνητικής επιτροπής για τον έλεγχο των ξένων επενδύσεων και τις συναλλαγές ξένου επενδυτή με ρωσική εταιρεία.
Μετά από αυτό, ο πρόεδρος μπορεί να αποφασίσει εάν είναι απαραίτητο να το υποβάλει στην επιτροπή για εξέταση.

Οι εταιρείες

Το σχέδιο νόμου καθορίζει επίσης έναν κατάλογο επιχειρηματικών εταιρειών για τις οποίες πρέπει να εφαρμοστεί μια τέτοια διαδικασία, προκειμένου να καθοριστούν τα κριτήρια που καθοδηγούν τις ενδιαφερόμενες ομοσπονδιακές αρχές και οργανισμούς στην προετοιμασία προτάσεων προς τον πρόεδρο της επιτροπή, αναφέρει το Tass.
Το σχέδιο νόμου συμπληρώνει τον κατάλογο των πληροφοριών που παρέχονται από τον αιτούντα ως μέρος της αίτησης για προέγκριση μιας συναλλαγής βάσει του νόμου «Περί προστασίας του ανταγωνισμού», ο οποίος είναι απαραίτητος για να αποφασιστεί εάν μια τέτοια συναλλαγή υπόκειται επίσης σε προέγκριση.
Η Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία της Ρωσίας (FAS) θα έχει το δικαίωμα να λάβει αποφάσεις σχετικά με την παράταση της προθεσμίας εξέτασης μιας αναφοράς που υποβάλλεται βάσει του νόμου «Περί προστασίας του ανταγωνισμού», εάν η συναλλαγή υπόκειται σε προηγούμενη έγκριση με τον τρόπο που ορίζει ο νόμος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης