Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ δεν προκάλεσαν τσουνάμι - Ποιες οι αιτίες των κατώτερων επιδόσεων; - Έρχεται κόντρα Trump – DeSantis

Οι Ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ δεν προκάλεσαν τσουνάμι  - Ποιες οι αιτίες των κατώτερων επιδόσεων; - Έρχεται κόντρα Trump – DeSantis
Με βάση την ροή των εκλογικών αποτελεσμάτων στην Βουλή των Αντιπροσώπων οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν κερδίσει 210 έδρες με όριο νίκης τις 218 έδρες και οι Δημοκρατικοί 190 έδρες - Στην Γερουσία ωστόσο που είναι το πιο κρίσιμο εκλεκτορικό σώμα οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίζουν 49 έδρες και οι Δημοκρατικοί 48 έδρες αλλά μάλλον η πλάστιγγα γέρνει προς τους Δημοκρατικούς

Ορισμένοι ειδικοί είχαν προβλέψει ένα κόκκινο συντριπτικό ρεύμα στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ στις 8 Νοεμβρίου 2022 αλλά αυτό δεν σημειώθηκε.
(To κόκκινο χρώμα αντιπροσωπεύει του Ρεπουμπλικάνους τους δεξιούς και το μπλε τους Δημοκρατικούς που είναι κεντροαριστερά εάν μπορεί να αναφερθεί ότι υπάρχει αριστερά στις ΗΠΑ)
Με βάση την ροή των εκλογικών αποτελεσμάτων στην Βουλή των Αντιπροσώπων οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν κερδίσει 210 έδρες με όριο νίκης τις 218 έδρες και οι Δημοκρατικοί 190 έδρες.
Την Βουλή θα την ελέγξουν οι Ρεπουμπλικάνοι, θα πάρουν τον έλεγχο από τους Δημοκρατικούς αλλά με οριακή διαφορά.
Στην Γερουσία ωστόσο που είναι το πιο κρίσιμο εκλεκτορικό σώμα οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίζουν 49 έδρες και οι Δημοκρατικοί 48 έδρες αλλά μάλλον η πλάστιγγα γέρνει προς τους Δημοκρατικούς, είχαν και πριν τον έλεγχο και μάλλον θα τον διατηρήσουν….
USA_ELECTIONS.png

Γιατί δεν σημειώθηκε τσουνάμι;

Για μήνες, καταγράφονταν απόψεις ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα κυριαρχούσαν στις ενδιάμεσες εκλογές.
Το αναμενόμενο κύμα δεν συνέβη, ωστόσο, καθώς οι Δημοκρατικοί είχαν καλύτερες επιδόσεις από το αναμενόμενο στις εκλογές της Βουλής, της Γερουσίας και των κυβερνητών σε όλη τη χώρα στις 8 Νοεμβρίου.
Ορισμένες Πολιτείες για τις έδρες στην Γερουσία στην Αριζόνα, τη Τζόρτζια και τη Νεβάδα παραμένουν σε εκκερεμότητα.
Ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι αναμενόταν να κερδίσουν αρκετές έδρες για να ανακτήσουν τον έλεγχο της Βουλής, δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί εάν μπορούν να διεκδικήσουν την πλειοψηφία στη Γερουσία.
Για την Γερουσία, ο Mehmet Oz που υποστηρίχθηκε από τον Trump έχασε από τον Δημοκρατικό Fetterman στην Πενσυλβάνια ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, ο Don Bolduc ηττήθηκε από τη γερουσιαστή Maggie Hassan στο Νιου Χάμσαϊρ, και πολλά άλλα.
Ορισμένοι κατηγόρησαν τον πρώην πρόεδρο Trump για την υποστήριξη υποψηφίων που έχασαν… ως αιτία… για τις μέτριες επιδόσεις των Ρεπουμπλικάνων.
Οι υποψήφιοι κυβερνήτες που υποστηρίζονται από τον Trump και είναι ένθερμοι υποστηρικτές του πρώην προέδρου έχασαν, συμπεριλαμβανομένων των Doug Mastriano στην Πενσυλβάνια, Tudor Dixon στο Michigan, Dan Cox στο Maryland, Tim Michels στο Wisconsin, Lee Zeldin στη Νέα Υόρκη και Darren Bailey στο Ιλινόις.

Συνολικά 216 υποψήφιοι  σε όλα τα εκλογικά σώματα που υποστήριξε ο Trump κατάφεραν να εκλεγούν

Ωστόσο το συνολικό ρεκόρ του Trump εξακολουθεί να είναι επιτυχημένο αφού οι 216 Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι που υποστηρίζονται από τον πρώην πρόεδρο Trump κέρδισαν τις ενδιάμεσες εκλογές ενώ 19 έχασαν από τους Δημοκρατικούς.

Κατανόηση της ανεπαρκούς απόδοσης των Ρεπουμπλικάνων

Υποτίθεται ότι ένα κόκκινο κύμα θα έβαζε στη θέση τους, τους διεφθαρμένους, αλαζονικούς Δημοκρατικούς.
Οι Ρεπουμπλικάνοι υποτίθεται ότι θα έπαιρναν τη Βουλή με εμφατικό περιθώριο και την Γερουσία με 54 έδρες… αλλά αυτό δεν συνέβη.
Ο Biden παρ΄ ότι είναι αντιδημοφιλής, παρά την καταστροφική του διακυβέρνηση και τη ραγδαία μείωση των γνωστικών του ικανοτήτων, θα μπορούσε να επιτύχει ρεκόρ ακόμη και καλύτερα του Obama.
«Έχουμε τον χειρότερο πληθωρισμό των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, τη χειρότερη κατάρρευση των πραγματικών μισθών τα τελευταία 40 χρόνια, το χειρότερο κύμα εγκληματικότητας από τη δεκαετία του 1990, τη χειρότερη συνοριακή κρίση στην ιστορία των ΗΠΑ. Έχουμε τον Biden, ο οποίος είναι ο λιγότερο δημοφιλής από τον Χάρι Τρούμαν, και δεν υπήρχε κόκκινο κύμα»… σχολιάζουν αμερικανοί….

Τι πήγε τόσο στραβά;

Η αφήγηση του Κόκκινου Κύματος φαινόταν ύβρις;

Μερικές φορές οι υψηλές προσδοκίες μπορεί να είναι η βασική αιτία όλων των απογοητεύσεων.
Ίσως οι ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικάνων να θεώρησαν ότι η νίκη ήταν δεδομένη και επαναπαύτηκαν.
Ίσως οι Δημοκρατικοί ψηφοφόροι βλέποντας ότι χάνουν επέλεξαν να ψηφίσουν.

Ίσως κάποιοι ψηφοφόροι θεώρησαν ότι αυτή η συζήτηση για το κόκκινο κύμα ήταν ύβρις.
Οι ψηφοφόροι συχνά ανατρέπουν ότι θεωρείται δεδομένο.
Οι γυναίκες ψηφοφόροι ίσως επηρεάστηκαν για το ζήτημα των αμβλώσεων.
Τα κύρια μέσα ενημέρωσης είναι ο βραχίονας προπαγάνδας των Δημοκρατικών, ενώ οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι ενημερώνονταν από το Fox News, το Breitbart, το The Daily Caller, το NewsMax και διάφορους άλλους δεξιούς ιστοτόπους.

Τέλος εποχής για τον Trump; - Μάλλον όχι... 

Ορισμένοι ειδικοί υποστήριξαν ότι η επιλογή των υποψηφίων από τον Trump ήταν ένας σημαντικός λόγος για την κατώτερη επίδοση του Ρεπουμπλικάνων.
Η ήττα του Dr. Oz έναντι του ασθενή John Fetterman στην Πενσυλβάνια…
Ωστόσο μεγάλο μέρος όσων υποστήριξε ο Trump τελικά εξελέγησαν.
Ο Trump στις 15 Νοεμβρίου θα δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2024 αλλά στο προσκήνιο έρχεται και ο Ron DeSantis που σημείωσε μια τράστια νίκη στην Φλόριντα.

Αρχή της εποχής DeSantis;

Ο Ron DeSantis επανεξελέγη στη Φλόριντα με σχεδόν 20 μονάδες διαφορά από τον δημοκρατικό αντίπαλο του.
Η πλευρά DeSantis ισχυρίστηκε ότι ο DeSantis είναι ο Trump χωρίς τις ακρότητες.
Λένε ότι είναι πειθαρχημένος στο μήνυμά του, είναι νεότερος και έχει αποδεδειγμένο ιστορικό διακυβέρνησης κατά τη διάρκεια κρίσεων όπως ο COVID-19 και του τυφώνα Ίαν.
Ο DeSantis είναι ο πρώτος Ρεπουμπλικανός υποψήφιος κυβερνήτης μετά τον Jeb Bush που κέρδισε το Miami-Dade , τη μεγαλύτερη κομητεία της πολιτείας, η οποία έχει επίσης τον μεγαλύτερο ισπανόφωνο πληθυσμό και κάποτε θεωρούνταν προπύργιο των Δημοκρατικών.

Αλλά μια νίκη στη Φλόριντα του DeSantis τον κάνει υποψήφιο για όλες τις ΗΠΑ;

Οι Δημοκρατικοί μάλλον περιφρονούν τον DeSantis, αλλά σίγουρα έχουν στοχοποιήσει τον Trump.
Ο DeSantis θα στοχοποιηθεί από τους δημοκρατικούς.
Ακόμη χειρότερα, ο Trump απείλησε ανοιχτά ότι θα του ρίξει λάσπη, λέγοντας:
«Εάν όντως θέσει υποψηφιότητα, θα σας πω πράγματα γι 'αυτόν που δεν θα είναι πολύ κολακευτικά.
Ξέρω περισσότερα για αυτόν από οποιονδήποτε άλλον εκτός ίσως από τη σύζυγό του, που πραγματικά διευθύνει την εκστρατεία του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης