Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διάγγελμα Biden: Θα είμαι ξανά υποψήφιος το 2024 - Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επανέλθει ο Trump στην εξουσία

Διάγγελμα Biden: Θα είμαι ξανά υποψήφιος το 2024 - Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επανέλθει ο Trump στην εξουσία
Υποψήφιος ξανά είπε ότι θα είναι ο Biden, αν και πρόσθεσε ότι θα πάρει την οριστική του απόφαση στις αρχές του 2023
Σχετικά Άρθρα

Στους πολίτες των ΗΠΑ απευθύνθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ενώ ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων για τις ενδιάμεσες εκλογές.
«Καλή μέρα για τη Δημοκρατία και την Αμερική.
Η Δημοκρατία είναι αυτό που είμαστε.
Δεν γνωρίζουμε ακόμα όλα τα αποτελέσματα.
Δεν συνέβη το κόκκινο κύμα που προέβλεπαν αρκετοί.
Εγώ ένιωθα καλά καθ’ όλη τη διαδικασία και ήμουν αισιόδοξος.
Είχαμε τις καλύτερες ενδιάμεσες εκλογές από το 1996.
Οι ψηφοφόροι μίλησαν καθαρά για τις ανησυχίες του.
Για το οικονομικό κόστος, την ασφάλεια και πολλά ακόμη.
Θέλω να ευχαριστήσω τους νέους, που ψήφισαν σε ποσοστά ρεκόρ, για να αντιμετωπίσουν τη βία των ενόπλων, την κλιματική αλλαγή και άλλα σημαντικά ζητήματα.
Οι ψηφοφόροι είναι ενοχλημένοι.
Ήταν αρκετά δύσκολα τα τελευταία χρόνια για αρκετούς ανθρώπους, με την πανδημία, την οικονομία.
Είμαι αισιόδοξος ότι το κοινό θα αγκαλιάσει όλα αυτα που έχουμε κάνει για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα ζητήματα και είμαστε ακόμα στην αρχή αυτής της διαδικασίας» είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Joe Biden.

Το εκλογικό αποτέλεσμα μας δικαίωσε

Αναφερόμενος στα επιτεύγματα της θητείας του, με έμφαση στο εμβολιασμό για την πανδημία και τη μείωση της ανεργίας, αλλά και των ομοσπονδιακών φόρων. ο Biden τόνισε ότι η μεγάλη πλειοψηφία του αμερικανών υποστηρίζει το προγραμμά του.
Ο Biden είπε ακόμη, μεταξύ άλλων, ότι θα συνεργαστεί με τους Ρεπουμπλικανούς, αλλά δεν θα δεχτεί μέτρα που θα αυξήσουν τον ήδη υψηλό πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
«Είμαι έτοιμος να δεχτώ συμβιβασμούς για το καλό του αμερικανικού λαού» ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι «δεν χρειάζεται να τσακωνόμαστε κάθε μέρα, το μέλλον των ΗΠΑ είναι πολλά υποσχόμενο».
«Θυμηθείτε ποιοι είμαστε είμαστε οι ΗΠΑ» υπογράμμισε σε άλλο σημείο, αναφερόμενος στο μεγαλείο και τα επιτεύγματα του αμερικανικού έθνους.
«Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορούμε να κάνουμε» τόνισε.
Ο ίδιος απέφυγε τις εκτιμήσεις για την έκβαση της μάχης μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών για τον έλεγχο της Βουλής των αντιπροσώπων, ενώ αναφέρθηκε και στη ρωσική αποχώρηση από τη Kherson, τονίζοντας ότι τα στρατεύματα του Putin  αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο μέτωπο.

Τι είπε για φορολογία, αμβλώσεις, Ρωσία, Ουκρανία

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Biden δήλωσε ότι θα πρέπει να φορολογήσoυμε τις μεγάλες ενεργειακές εταιρείες, ότι ο ίδιος  αντιτάσσεται στις φορολογικές ελαφρύνσεις για τους πλούσιους που θέλουν οι Ρεπουμπλικάνοι και είναι υπέρ των φορολογικών μειώσεων για τους εργαζόμενους.
Ο πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι θα ασκήσει βέτο στις προσπάθειες να περάσει μια εθνική απαγόρευση των αμβλώσεων.
Ο Biden αναφέρθηκε και στη ρωσική αποχώρηση από τη Kherson, λέγοντας ότι «η αποχώρηση της Ρωσίας δείχνει ότι έχουν πραγματικά προβλήματα».
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ελπίζει ότι οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικανοί θα συνεχίσουν τη διακομματική προσέγγιση για την στήριξη της Ουκρανία μετά τις ενδιάμεσες εκλογές και είπε ότι η απόσυρση της Ρωσίας από τη Kherson θα επιτρέψει και στις δύο πλευρές να αναπροσαρμόσουν τις θέσεις τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά μένει να φανεί αν η Ουκρανία είναι έτοιμη να συμβιβαστεί με τη Ρωσία.

Θα είμαι ξανά υποψήφιος το 2024

Ο Biden δήλωσε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος το 2024 αλλά αναμένει να αποφασίσει στις αρχές του επόμενου έτους αν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του για μια ακόμη τετραετή θητεία.
Ο ίδιος επανέλαβε ότι σκοπεύει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, αλλά σημείωσε ότι πρόκειται για μια οικογενειακή απόφαση και ότι θα ζητήσει τη συμβουλή τους κατά τη διάρκεια των εορτών.
Αναφερόμενος στον πληθωρισμό, δήλωσε ότι «δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε από πληθωρισμό, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να το καταφέρουμε».
Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η οικονομία θα πραγματοποιήσει «ομαλή προσγείωση» και πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε κοντά στην ύφεση»
Τέλος υποστήριξε ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει θεμελιώδεις παραχωρήσεις όταν συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Χι Jinping.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης