Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Οριακή πτώση 0,1%, στα 1.713,70 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Οριακή πτώση 0,1%, στα 1.713,70 δολάρια η ουγγιά
Μεγάλη «βουτιά» πραγματοποίηση το παλλάδιο
Σχετικά Άρθρα
Με οριακή πτώση έκλεισε ο χρυσός, που πάντως ενδοσυνεδριακά «σκαρφάλωσε» σε υψηλά ενός μήνα τα οποία δεν κατάφερε να κρατήσει.
Αφότου ο χρυσός πέρασε και πάλι πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1.700 δολαρίων πριν μία μέρα, οι «ταύροι» του πολύτιμου μετάλλου φάνηκαν να βρίσκονται σε θέση ισχύος, σημειώνει ο Lukman Otunuga, διευθυντής ανάλυσης αγοράς στην FXTM, μιλώντας στο MarketWatch.
Ωστόσο, προσθέτει ότι «οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές για το πολύτιμο μέταλλο πιθανότατα θα συνεχίσουν να επηρεάζονται από θεμελιώδεις παράγοντες».
Όπως εξηγεί, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί δίνουν σκληρή μάχη για τον έλεγχο του Κογκρέσου και «οποιαδήποτε αλλαγή στην ισορροπία δυνάμεων στη Γερουσία μπορεί να επηρεάσει το δολάριο και να το οδηγήσει να ανακάμψει έναντι του χρυσού».
Στις συναλλαγές της Τετάρτης, ο δείκτης ICE US Dollar, που μετρά την ισχύ του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού βασικών νομισμάτων, σημείωσε άνοδο 0,8% στις 110,507 μονάδες, ανακάμπτοντας από το χαμηλότερο επίπεδό του από τον Σεπτέμβριο που σημείωσε την προηγούμενη μέρα.
Η ενίσχυση του δολαρίου μπορεί να ασκήσει πιέσεις σε εμπορεύματα που τιμολογούνται σε δολάρια, όπως ο χρυσός και το ασήμι.
Οι επενδυτές εν τω μεταξύ αναμένουν αύριο τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
Ο χρυσός μπορεί να υποστεί νέες πιέσεις εάν τα στοιχεία υπερβούν τις προσδοκίες της αγοράς – και αυξηθούν οι προσδοκίες σχετικά με μια ακόμη ισχυρή αύξηση επιτοκίων από τη Fed της τάξης των 75 μ.β., προσθέτει ο Otunuga.
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου για τον χρυσό υποχώρησε κατά 2,30 δολάρια ή 0,1% και έκλεισε στα 1.713,70 δολάρια η ουγγιά.
Απώλειες σημείωσε και το ασήμι, με το συμβόλαιο Δεκεμβρίου να κλείνει 17 σεντς ή 0,8% χαμηλότερα, στα 21,327 δολάρια η ουγγιά.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, το παλλάδιο παράδοσης Δεκεμβρίου έχασε 73,40 δολάρια ή 3,8% και έκλεισε στα 1.859,20 δολάρια η ουγγιά, ενώ η πλατίνα παράδοσης Ιανουαρίου σημείωσε απώλειες 17,20 δολαρίων ή 1,7% και τερμάτισε στα 997,30 δολάρια η ουγγιά. 
Αντίθετα, ανοδικά κινήθηκε ο χαλκός, με το συμβόλαιο Δεκεμβρίου να προσθέτει 2 σεντς ή 0,5% και να κλείνει στα 3,70 δολάρια η λίβρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης