Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τύμπανα πολέμου: Ισραήλ - Μπορούμε να χτυπήσουμε το Ιράν - Πρέπει να προετοιμαστούμε - Επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις;

Τύμπανα πολέμου: Ισραήλ - Μπορούμε να χτυπήσουμε το Ιράν - Πρέπει να προετοιμαστούμε - Επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις;

Επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις από Benjamin Netanyahu;
Σχετικά Άρθρα

Το Ισραήλ έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει το Ιράν, αλλά η ηγεσία της χώρας θα πρέπει να εξετάσει προσεκτικά αυτή την απόφαση εάν κρίνει απαραίτητο να κάνει ένα τέτοιο βήμα, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας του εβραϊκού κράτους Benny Gantz, τα λόγια του οποίου επικαλείται η The Jerusalem Post.
Η εν λόγω αναφορά προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία μετά το ήδη τεταμένο κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στις δύο χώρες.
«Το Ισραήλ έχει την ικανότητα να δράσει στο Ιράν. Έχουμε την ετοιμότητα, την ικανότητα και τα μακροπρόθεσμα σχέδια. Πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό το ενδεχόμενο, αλλά πρέπει επίσης να σκεφτούμε αυτό το θέμα πολύ προσεκτικά πριν προχωρήσουμε στη δράση», είπε ο Benny Gantz.

Επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις από Benjamin Netanyahu;

Όπως σημειώνει η Jerusalem Post, την περασμένη εβδομάδα, το μέλος του Likud Knesset (κοινοβούλιο) Tzachi Khanegbi είπε ότι ο αρχηγός του κόμματός του Benjamin Netanyahu, ο οποίος είναι πιθανό να ηγηθεί της νέας ισραηλινής κυβέρνησης, μετά την επιστροφή στην εξουσία «ίσως να διατάξει επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, εάν οι ΗΠΑ δεν τα καταφέρνουν με την πυρηνική συμφωνία και δεν μπορούν να λάβουν μέτρα κατά της Τεχεράνης».
Σύμφωνα με τον Gantz, ο οποίος είναι πιθανό να εγκαταλείψει σύντομα τη θέση του επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας, η επιλογή να χτυπήσει το Ιράν «θα πρέπει να προετοιμαστεί, αυτό το θέμα πρέπει επίσης να εξεταστεί πολύ προσεκτικά πριν εφαρμοστεί», γράφει η εφημερίδα.
Ταυτόχρονα, ο υπουργός υπενθύμισε ότι στο παρελθόν ένα τέτοιο σενάριο είχε ήδη εξεταστεί στα χρόνια της πρωθυπουργίας του Netanyahu, αλλά τελικά αποφασίστηκε να μην επιτεθεί, σημειώνει επίσης το άρθρο.
«Την τελευταία φορά που οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ τέθηκαν σε μέγιστη επιφυλακή, ήμουν αρχηγός του Γενικού Επιτελείου και, όπως δημοσιεύτηκε, η απόφαση να μην το κάνει ο ίδιος πρωθυπουργός που αναμένεται να αναλάβει», σημείωσε ο Ganz.
Η κόντρα ανάµεσα στο Τελ Αβίβ και την Τεχεράνη ξεχωρίζει, άλλωστε, ίσως ως η µοναδική... αδιαπραγµάτευτα εχθρική εστία έντασης σήµερα στην πυριτιδαποθήκη της Μέσης Ανατολής, µε τα δεδοµένα µάλιστα να οδεύουν προς επιδεινούµενη κλιµάκωση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης