Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναδιάταξη των Ρώσων στη Kherson - 9.500 νεκροί Ουκρανοί - Ρωσικές νίκες σε Donbass και στη «Μεγάλη Μυρμηγκοφωλιά»

Αναδιάταξη των Ρώσων στη Kherson - 9.500 νεκροί Ουκρανοί - Ρωσικές νίκες σε Donbass και στη «Μεγάλη Μυρμηγκοφωλιά»
Υπολογίζεται ότι περίπου 40.000 στρατιώτες θα πρέπει να μετακινηθούν
Σχετικά Άρθρα

(upd 1) Ο υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu συμφώνησε με την πρόταση του διοικητή της Κοινής Ομάδας Ρωσικών Δυνάμεων Surovikin να αναμορφώσει την άμυνα στην περιοχή Kherson στην αριστερή όχθη του Δνείπερου.
Υπολογίζεται ότι περίπου 40.000 στρατιώτες θα πρέπει να μετακινηθούν.
«Προτείνεται μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης για την άμυνα κατά μήκος της αριστερής όχθης του ποταμού Δνείπερου. Καταλαβαίνω ότι αυτή είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση.
Επιπλέον, μέρος των δυνάμεων και των μέσων θα απελευθερωθεί, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για ενεργές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των επιθετικών, σε άλλες κατευθύνσεις στη ζώνη επιχειρήσεων» είπε ο διοικητής.
Διευκρίνισε ότι «ο ελιγμός των στρατευμάτων θα πραγματοποιηθεί στο εγγύς μέλλον, σχηματισμοί και μονάδες θα καταλάβουν αμυντικές γραμμές και θέσεις προετοιμασμένες με όρους μηχανικής στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου».
«Η Kherson και οι παρακείμενοι οικισμοί δεν μπορούν να τροφοδοτηθούν πλήρως και να λειτουργήσουν, οι ζωές των ανθρώπων βρίσκονται συνεχώς σε κίνδυνο», είπε ο Surovikin.
Τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να βομβαρδίζουν το φράγμα Kakhovka - αυτό μπορεί να προκαλέσει πλημμύρες, οι οποίες θα επιφέρουν σημαντικές απώλειες.
Ο διοικητής σημείωσε επίσης ότι ο εχθρός χτυπά εγκαταστάσεις τοπικής αυτοδιοίκησης, σχολεία, νοσοκομεία και άλλες κοινωνικά σημαντικές εγκαταστάσεις.
Πρόσθεσε ότι περισσότεροι από 115.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή.
Ο Surovikin πρόσθεσε επίσης ότι σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής, τα ρωσικά στρατεύματα αντιστέκονται επιτυχώς στις εχθρικές επιθετικές προσπάθειες. Μόνο στην κατεύθυνση Kherson, οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο ανήλθαν σε:
—περισσότεροι από 9,5 χιλιάδες νεκροί και τραυματίες.
—περισσότερες από 200 δεξαμενές.
—500 τεθωρακισμένα οχήματα.
—περίπου 600 οχήματα για διάφορους σκοπούς.
—περισσότερα από 50 πυροβόλα και όλμους.
Η απώλεια των ρωσικών στρατευμάτων είναι επτά έως οκτώ φορές μικρότερη από αυτή του εχθρού.

Ρωσική επέλαση στο Donbass

Μία πολύ σημαντική επιτυχία σημείωσαν οι ρωσικές δυνάμεις στο Donbass καθώς κατάφεραν να καταλάβουν την αποκαλούμενη  «Μεγάλη Μυρμηγκοφωλιά» έξω από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ.
Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη νίκη στρατηγικής σημασίας για τους Ρώσους καθώς το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ ήταν υπό καθεστώς ιδιότυπης πολιορκίας και αποκλεισμένο επί της ουσίας από το 2014.
Οι ουκρανικές δυνάμεις απωθήθηκαν αρκετά χιλιόμετρα μακριά.
 khersonmap_1.jpg
Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις επανέλαβαν την επίθεση προς ορισμένες κατευθύνσεις

Οι Ένοπλες Δυνάμεις (AF) της Ρωσικής Ομοσπονδίας ξεκίνησαν εκ νέου τις επιθετικές επιχειρήσεις· στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, ολοκληρώθηκε η ήττα του εχθρού στη δεξιά όχθη του ποταμού Μπαχμούτκα είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Shoigu στον διοικητή της Μικτής Ομάδας Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
"Επιπλέον, οι επιθετικές επιχειρήσεις ξεκίνησαν εκ νέου σε ορισμένες κατευθύνσεις. Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, ολοκληρώθηκε η ήττα του εχθρού στη δεξιά όχθη του ποταμού Μπαχμούτκα νότια του Αρτέμοβσκ. Επί του παρόντος, βρίσκονται σε εξέλιξη ενεργές επιχειρήσεις για τον αποκλεισμό της πόλης από το νότια. Γίνονται οδομαχίες στα ανατολικά προάστια της πόλης Αρτέμοβσκ», είπε.
Ο στρατηγός ανέφερε επίσης στον υπουργό ότι η επίθεση για την απελευθέρωση της Marinka και του Pervomaisky εξελίσσεται με επιτυχία και η απελευθέρωση του οικισμού Pavlovka ολοκληρώνεται προς την κατεύθυνση του Νότιου Ντόνετσκ.

Οι Τσετσένοι ετοιμάζουν εκπλήξεις… 

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της Τσετσενίας R. Kadyrov διέψευσε την ουκρανική προπαγάνδα ότι Τσετσένοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κοντά στο Lisichansk ή Lysychansk
«Ούτε ένας Τσετσένος μαχητής δεν σκοτώθηκε στην περιοχή του Lysychansk και οι πληροφορίες για εκατοντάδες απώλειες είναι ψευδείς.
Τα κανάλια προπαγάνδας των Ουκρανών λένε ψέματα και φτιάχνουν παραμύθια.
Τώρα γράφουν για εκατοντάδες νεκρούς Τσετσένους μαχητές κοντά στο Lysychansk.
Αυτά είναι παραμύθια.
Δεν σκοτώθηκε ούτε ένας Τσετσένος στο Lysychansk. 
Ο Kadyrov σημείωσε ότι τα τσετσενικά στρατεύματα ετοιμάζουν αυτή τη στιγμή «εκπλήξεις» στους Ουκρανούς.
«Όσοι παρακολουθούν τις δηλώσεις μου γνωρίζουν πολύ καλά ότι τέτοιες ανακοινώσεις ακολουθούνται γρήγορα από αποτελέσματα. Όλοι θυμούνται την πρόσφατη επιχείρηση Vozmezdie (αντίποινα), μόνο σε μια μέρα σκοτώσαμε πάνω από 600 Ουκρανούς στρατιώτες.
Ο Kadyrov πήρε θέση απαντώντας στα δημοσιεύματα ουκρανικών μέσων ενημέρωσης που έκαναν λόγο για απώλειες μεταξύ των τσετσενικών μονάδων που ωστόσο διαψεύστηκαν από τον διοικητή της μονάδας καταδρομέων Ahmat και τον αναπληρωτή διοικητή του 2ου Σώματος Στρατού του Luhansk.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης