Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Λονδρέζοι υποφέρουν: Ένας στους τέσσερις δεν έχει πια αποταμιεύσεις - Κρίση του κόστους ζωής, διογκώνονται οι ανισότητες

Οι Λονδρέζοι υποφέρουν: Ένας στους τέσσερις δεν έχει πια αποταμιεύσεις - Κρίση του κόστους ζωής, διογκώνονται οι ανισότητες
Εξετάζοντας την ατανομή των Λονδρέζων ανά διαφορετικές ομάδες, γίνεται σαφές ότι ο μέσος όρος κρύβει σημαντικές ανισότητες

Ένας στους τέσσερις Λονδρέζους δεν είχε αποταμιεύσεις ακριβώς πριν αρχίσουν να εμφανίζονται οι πλήρεις επιπτώσεις της κρίσης του κόστους ζωής, σύμφωνα με στοιχεία από την Έρευνα των Λονδρέζων του 2022 .
Αυτό σημαίνει ότι η κατάσταση των Λονδρέζων πιθανότατα έχει επιδεινωθεί από τότε που συλλέχθηκαν αυτά τα δεδομένα  μετ΄πα τις πρόσφατες αναφορές ότι το 80 τοις εκατό των πελατών του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν οικονομίες κάτω των 500 λιρών στους λογαριασμούς τους.
Το παρακάτω διάγραμμα, από την Anna Fleck της Statista, παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με τις ανισότητες που ήδη υπήρχαν και πληροφορίες σχετικά με το ποιες ομάδες μπορεί να είναι πιο ευάλωτες ως τώρα.

28669.jpeg

Infographic: Ένας στους τέσσερις Λονδρέζους δεν έχει αποταμιεύσεις | Statista

Εξετάζοντας την ατανομή των Λονδρέζων ανά διαφορετικές ομάδες, γίνεται σαφές ότι ο μέσος όρος κρύβει σημαντικές ανισότητες.
Για παράδειγμα, λιγότερες γυναίκες (28 τοις εκατό) είχαν εξοικονομήσει 1.500 λίρες από ό,τι οι άνδρες (22 τοις εκατό) και οι νεότεροι Λονδρέζοι (41 τοις εκατό), όσοι δεν είχαν πτυχίο (38 τοις εκατό) ή εκείνοι με αναπηρία (36 τοις εκατό) είχαν επίσης υψηλότερο πιθανότητα να μην έχουν τόσα χρήματα στην τράπεζα όσο οι αντίστοιχες.
Τα στοιχεία υπογραμμίζουν ξεκάθαρα τα μοτίβα κοινωνικών ανισοτήτων που επιμένουν σε διαφορετικές εθνοτικές ομάδες, με σχεδόν τους μισούς (47 τοις εκατό) των Μαύρων Λονδρέζων να λένε ότι δεν είχαν αποταμιεύσεις το 2021-22, έναντι μόνο 17 τοις εκατό των Λευκών Λονδρέζων.
Όπως δείχνει το γράφημα της Statista, όταν πραγματοποιήθηκε η έρευνα, η κατάσταση είχε βελτιωθεί σε όλες τις ομάδες από το 2019, όταν ένας στους τρεις Λονδρέζους δεν είχε αποταμιεύσεις 1.500 λιρών. Ένας λόγος για αυτό, σύμφωνα με την Τράπεζα της Αγγλίας, είναι ότι πολλοί άνθρωποι μπόρεσαν να αποταμιεύσουν περισσότερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού - ειδικά νοικοκυριά με υψηλότερο εισόδημα και συνταξιούχοι - ως αποτέλεσμα της μείωσης των δαπανών των νοικοκυριών.
Οι αναλυτές επέλεξαν το ποσό εξοικονόμησης £ 1.500 ως εκτίμηση για το πόσα χρήματα θα χρειαζόταν κάποιος που ζει στο Λονδίνο ως απόθεμα για απροσδόκητα κόστη όπως βλάβες λέβητα, επισκευές MOT αυτοκινήτου και απώλεια εισοδήματος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης