Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαζικές απολύσεις στη Meta - Την πόρτα της εξόδου βλέπουν 11.000 εργαζόμενοι - Η επιστολή του Zuckerberg

Μαζικές απολύσεις στη Meta - Την πόρτα της εξόδου βλέπουν 11.000 εργαζόμενοι - Η επιστολή του Zuckerberg
H Meta απολύει το 13% του προσωπικού της
Σχετικά Άρθρα

Την πόρτα της εξόδου βλέπει το 13% (περισσότεροι από 11.000 άτομα) των εργαζόμενων της Meta.
«Σήμερα, μοιράζομαι μερικές από τις πιο δύσκολες αλλαγές που έχουμε κάνει στην ιστορία της Meta» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Mark Zuckerberg στην επιστολή. «Αποφάσισα να μειώσω το μέγεθος της ομάδας μας κατά περίπου 13% και να απολύσω περισσότερους από 11.000 ταλαντούχους υπαλλήλους μας.
Λαμβάνουμε επίσης μια σειρά από πρόσθετα μέτρα για να γίνουμε μια πιο λιτή και αποτελεσματική εταιρεία, μειώνοντας τις διακριτικές δαπάνες και παρατείνοντας το πάγωμα των προσλήψεων μέχρι το πρώτο τρίμηνο» αναφέρει ο Zuckerberg.
Οι απολύσεις έρχονται σε μια δύσκολη περίοδο για τη Meta, που έδωσε ήπιο guidance στα τέλη Οκτωβρίου για τα επερχόμενα κέρδη του δ' 3μήνου, γεγονός που τρόμαξε τους επενδυτές και προκάλεσε πτώση των μετοχών της κατά σχεδόν 20%.
Οι επενδυτές ανησυχούσαν για την αύξηση των εξόδων και των δαπανών της Meta, που αυξήθηκαν κατά 19% σε ετήσια βάση το γ' 3μηνο στα 22,1 δισ. δολάρια. Οι συνολικές πωλήσεις της Meta μειώθηκαν κατά 4% σε ετήσια βάση στα 27,71 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο, ενώ τα λειτουργικά της κέρδη μειώθηκαν κατά 46% σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα 5,66 δισ. δολάρια.
Ο Zuckerberg δήλωσε ότι η Meta πραγματοποιεί μειώσεις σε κάθε θυγατρική, αλλά ότι οι προσλήψεις θα επηρεαστούν δυσανάλογα, καθώς η εταιρεία σχεδιάζει να προσλάβει λιγότερους ανθρώπους το 2023. Η εταιρεία παρέτεινε το πάγωμα των προσλήψεων μέχρι το πρώτο τρίμηνο με λίγες εξαιρέσεις, δήλωσε ο Zuckerberg.
«Αυτή είναι μια θλιβερή στιγμή και δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγουμε. Σε όσους φεύγουν, θέλω να σας ευχαριστήσω και πάλι για όλα όσα "επενδύσατε" σε αυτό το μέρος», πρόσθεσε.
Οι επηρεαζόμενοι υπάλληλοι θα λάβουν 16 εβδομάδες μισθού συν δύο επιπλέον εβδομάδες για κάθε χρόνο υπηρεσίας, δήλωσε ο Zuckerberg. Η Meta θα καλύψει την ασφάλιση υγείας για έξι μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης