Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rogov (Ρωσία): Πολωνοί στρατιώτες πολεμούν στο πλάι των Ουκρανών στη Zaporizhia

Rogov (Ρωσία): Πολωνοί στρατιώτες πολεμούν στο πλάι των Ουκρανών στη Zaporizhia
Πάνω από το 50% των ουκρανικών στρατευμάτων οι ξένοι μισθοφόροι υποστηρίζει ο Rogov
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως Πολωνοί στρατιώτες πολεμούν στο πλάι των Ουκρανών στο μέτωπο της Zaporizhia διατύπωσε ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία».
«Επισήμως, αυτοί όλοι είναι μέλη της Διεθνούς Λεγεώνας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, αν και γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μέλη του Πολωνικού στρατού που υποτίθεται ότι βρίσκονται σε άδεια.
Θα ήταν δύσκολο να στρατολογηθεί ένας τόσο μεγάλος αριθμός μισθοφόρων από την Πολωνία» υπογράμμισε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Rogov.
Όπως λέει, δεν δραστηριοποιούνται τόσες πολλές Πολωνικές ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες, αλλά κάποιες από αυτές ήδη συμμετέχουν σε στρατιωτικές συγκρούσεις στο Kharkov και στο Donbass.
«Πρόκειται για τακτικές στρατιωτικές μονάδες του Πολωνικού στρατού που έχουν εξουσιοδοτηθεί από τη Διεθνή Λεγεώνα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να συμμετέχουν στις μάχες» υπογράμμισε ο Rogov, αναφέροντας πως οι μισθοφόροι που πολεμούν στη Zaporizhia ενδεχομένως να είναι περισσότεροι από το 50% του συνόλου του στρατιωτικού δυναμικού στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης