Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ, ο DAX -0,4%

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ, ο DAX -0,4%
Πτώση για πρώτη φορά σε τέσσερις ημέρες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Σχετικά Άρθρα
Πτώση για πρώτη φορά σε τέσσερις ημέρες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί ενόψει των αποτελεσμάτων στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ και των στοιχείων για τον πληθωρισμό.
Στο ταμπλό, οι κλάδοι της τεχνολογίας, των μέσων ενημέρωσης και των ταξιδιών ηγούνται της πτώσης, ενώ οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας σημείωσαν υπεραπόδοση.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,5% στις 13.620 μονάδες. 
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,4% στις 7.283 μονάδες. 
Στις 6.429 μονάδες με πτώση 0,2% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει άνοδο 0,3% στις 23.756 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη καταγράφει οριακές μεταβολές στις 8.004 μονάδες.
Στη Μόσχα ο δείκτης Moex υποχωρεί 0,8% στις 2.189 μονάδες.
Tα futures των δεικτών της Wall Street καταγράφουν οριακές μεταβολές.
Την πτωτική τους πορεία συνεχίζουν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με το ολλανδικό TTF Δεκεμβρίου να υποχωρεί 3% στα 113 ευρώ.
Απώλειες σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου.
Το brent διαμορφώνεται στα 95,17 δολ. το βαρέλι με πτώση 0,2% και το αμερικανικό αργό στα 88,6 δολ. το βαρέλι, με απώλειες 0,4%.
Καθώς η κούρσα για τον έλεγχο του αμερικανικού Κογκρέσου κορυφώνεται, οι αγορές αναμένουν νίκη των Ρεπουμπλικανών, ένα αποτέλεσμα που πιθανότατα θα μετριάσει τις δαπάνες και τις ρυθμίσεις των Δημοκρατικών, αλλά θα οδηγήσει σε σκληρή μάχη για την αύξηση του ανώτατου ορίου του αμερικανικού χρέους το επόμενο έτος.
Ένα διαιρεμένο Κογκρέσο θεωρείται επίσης ως ένα πιο ευνοϊκό αποτέλεσμα για τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Commerzbank: Πτώση 52% στα καθαρά κέρδη γ' τριμήνου 2022

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η γερμανική Commerzbank ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα καθαρά κέρδη της μειώθηκαν κατά 52% το τρίτο τρίμηνο, με την πτώση ωστόσο να είναι μικρότερη των εκτιμήσεωνμ λόγω των υψηλών επιτοκίων.

Η τράπεζα διατήρησε επίσης τις προοπτικές κερδών του για το σύνολο του έτους, παρά το γεγονός ότι η Γερμανία αντιμετωπίζει τον ραγδαία αυξανόμενο πληθωρισμό και την επιβράδυνση της οικονομίας.
Πάντως ένα από τα δυσμενή σενάρια προβλέπει δελτίο φυσικού αερίου, λόγω ενεργειακής κρίσης.
Τα τριμηνιαία κέρδη, αν και μειωμένα σε σχέση με πέρυσι, εξακολουθούν να αποτελούν ένα υγιές σημάδι για τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η οποία έχει εμπλακεί σε ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης ύψους 2 δισ. ευρώ (2,01 δισ. δολάρια) που έχει κλείσει εκατοντάδες υποκαταστήματα και έχει περικόψει 10.000 θέσεις εργασίας.
"Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην εκτέλεση της στρατηγικής μας ... και βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων μας", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Manfred Knof.
Τα καθαρά κέρδη του τριμήνου ανήλθαν σε 195 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 403 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.
Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 116 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης