Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι Αμερικάνοι δεν θέλουν να κατέβει ο Biden στις εκλογές του 2024 - Τι λένε για Trump

ΗΠΑ: Οι Αμερικάνοι δεν θέλουν να κατέβει ο Biden στις εκλογές του 2024 - Τι λένε για Trump
Πάνω από τα δύο τρίτα των Αμερικάνων ψηφοφόρων δεν θέλουν τον Biden για υποψήφιο πρόεδρο
Σχετικά Άρθρα

Κατά της υποψηφιότητας του Joe Biden για μια νέα προεδρική θητεία στις εκλογές του 2024 τάσσονται οι Αμερικάνοι ψηφοφόροι.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των exit poll του CNN, πάνω από τα δύο τρίτα των Αμερικάνων που συμμετείχαν στις ενδιάμεσες εκλογές δεν θέλουν τον Biden για υποψήφιο πρόεδρο.
Την άποψη αυτή εκφράζουν πάνω από 7 στους 10 ανεξάρτητους ψηφοφόρους, σχεδόν 9 στους 10 Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους ενώ λίγο λιγότεροι από 6 στους 10 Δημοκρατικούς ψηφοφόρους υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος.
Περίπου 6 στους 10 ανεξάρτητους ψηφοφόρους έχουν μια μη θετική άποψη για τον Αμερικάνο πρόεδρο, ενώ την ίδια στάση κρατούν απέναντι του και για την προεδρική του θητεία.
Ωστόσο, μόλις 1 στους 10 Δημοκρατικούς έχει αρνητική άποψη για τον πρόεδρο τους, ενώ το ίδιο ποσοστό δηλώνει και μη ικανοποιημένο από τη θητεία του ως προέδρου.
Αντιθέτως πάνω από 9 στους 10 Ρεπουμπλικάνους έχουν αρνητική γνώμη για τον Biden και επικρίνουν το έργο του ως προέδρου των ΗΠΑ.

Τι λένε για Trump

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα και για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για τις προεδρικές εκλογές του 2024.
Τα δύο τρίτα των ανεξάρτητων ψηφοφόρων και πάνω από 9 στους 10 Δημοκρατικούς έχουν αρνητική άποψη για το πρόσωπο του, ενώ πάνω από τα τρία τέταρτα των Ρεπουμπλικάνων έχει θετική άποψη.
Σημειώνεται πως οι ανεξάρτητοι ψηφοφόροι αποτελούν το 25% του εκλογικού σώματος, οι Δημοκρατικοί ψηφοφόροι περίπου το ένα τρίτο και οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι λίγο πάνω από το ένα τρίτο του εκλογικού σώματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης