Τελευταία Νέα
Διεθνή

Antonov (Ρωσία): Το Κίεβο ετοιμάζει πυρηνικό επεισόδιο αντίστοιχο με το Τσερνόμπιλ και τη Φουκουσίμα

Antonov (Ρωσία): Το Κίεβο ετοιμάζει πυρηνικό επεισόδιο αντίστοιχο με το Τσερνόμπιλ και τη Φουκουσίμα
Δεν αποκλείεται οι Ουκρανοί να προχωρήσουν και στην χρησιμοποίηση μιας βρώμικης βόμβας είπε ο Antonov
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως το Κίεβο ετοιμάζει μια «βρώμικη» βόμβα ή ένα επεισόδιο σε πυρηνικό σταθμό διατύπωσε ο πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ, Anatoly Antonov.
Όπως λέει ο Antonov, ένα πολύ επικίνδυνο σενάριο που εξετάζει το Κίεβο, είναι να προχωρήσει σε μια πρόκληση, σε μια επίθεση σε ένα πυρηνικό εργοστάσιο σε έδαφος που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας.
«Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα ατύχημα συγκρίσιμο με τις καταστροφές στο Τσερνόμπιλ και στη Φουκουσίμα, τις οποίες ο κόσμος δεν έχει ξεπεράσει ακόμα» είπε ο Antonov, επισημαίνοντας πως η Ρωσία κάνει ότι μπορεί για να προειδοποιήσει τη διεθνή κοινότητα για την επικείμενη απειλή.

Δεν ακούν οι ΗΠΑ

«Ωστόσο, η Ουάσινγκτον αποφεύγει τις προειδοποιήσεις μας, τις οποίες αποκαλεί «ψευδείς» και «ανεδαφικές».
Χρησιμοποιεί την φράση «κοίτα ποιος μιλάει», σαν μην γνωρίζει ποιο είναι το διακύβευμα.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο στόχος των Ουκρανών είναι να κάνουν μια πρόκληση που να μοιάζει με την χρήση τακτικού πυρηνικού όπλου από τη Ρωσία, έτσι ώστε το Κίεβο να το παίξει θύμα και να σύρει τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία.
Κάτι που σημαίνει πως θα στραφεί μια πυρηνική δύναμη έναντι της άλλης» υποστηρίζει ο Antonov, αναφέροντας πως οι ΗΠΑ προσποιούνται ότι δεν βλέπουν αυτές τις απειλές, με αποτέλεσμα να γίνονται «χορηγός» και συνεργός της πυρηνικής τρομοκρατίας.

Ετοιμάζουν βρώμικη βόμβα

«Σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με μια απειλή ραδιενεργούς καταστροφής.
Το Κίεβο σχεδιάζει μια πρόκληση προχωρώντας στην έκρηξη μιας «βρώμικης βόμβας».
Η έκρηξη ενός τέτοιου ραδιενεργού εκρηκτικού μηχανισμού θα έχει ένα μέγεθος που είναι συγκρίσιμο με την έκρηξη ενός πυρηνικού όπλου χαμηλής απόδοσης.
Το κύμα έκρηξης θα διασκορπίσει ραδιενεργές ουσίες σε μια έκταση αρκετών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.
Οι περιοχές που θα μολυνθούν θα αποκλειστούν για μια περίοδο 30 – 50 ετών» αναφέρει σε άρθρο του ο Ρώσος πρέσβης, ο οποίος επισημαίνει πως έχει ανατεθεί σε δύο ουκρανικές οργανώσεις να κατασκευάσουν μια τέτοια «βρώμικη βόμβα».
Όπως λέει, η εργασία τους είναι κοντά στο να ολοκληρωθεί μια και οι Ουκρανοί έχουν την επιστημονική τεχνογνωσία αλλά και πρόσβαση σε υλικά όπως ουράνιο - 235 και πλουτώνιο – 239 για να κατασκευάσουν μια τέτοια βόμβα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης