Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα προειδοποίηση του ναυάρχου Richard (ΗΠΑ): Έχασαν τη στρατιωτική δύναμη τους οι ΗΠΑ... μόνο στα υποβρύχια υπερέχουν

Νέα προειδοποίηση του ναυάρχου Richard (ΗΠΑ): Έχασαν τη στρατιωτική δύναμη τους οι ΗΠΑ... μόνο στα υποβρύχια υπερέχουν
Έρχεται μεγάλης κλίμακας σύγκρουση, σύμφωνα με τον ναύαρχο Charles A. Richard
Η ισχύς της αμερικανικής στρατιωτικής αποτροπής "ξεθωριάζει".
Η Αμερική μπορεί να μην είναι επαρκώς προετοιμασμένη για μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική εμπλοκή.
"Αυτή η κρίση στην Ουκρανία στην οποία βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, είναι απλώς η προθέρμανση", δήλωσε ο ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, Charles A. Richard - που επί του παρόντος υπηρετεί ως επικεφαλής στη Στρατηγική Διοίκηση των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη WSJ.
"Το μεγάλο έρχεται. Και δεν πρόκειται να περάσει πολύς καιρός μέχρι να δοκιμαστούμε με τρόπους που δεν έχουμε δοκιμαστεί" για "πολύ καιρό", προειδοποίησε.
Σύμφωνα με τον Richard, τα πράγματα χειροτερεύουν.

Μειώνεται η ισχύς των ΗΠΑ

"Καθώς αξιολογώ το επίπεδο αποτροπής μας έναντι της Κίνας, το πλοίο βυθίζεται σιγά-σιγά.
Βυθίζεται αργά, αλλά βυθίζεται, καθώς ουσιαστικά θέτουν ικανότητες στο πεδίο της μάχης ταχύτερα από ό,τι εμείς", είπε, προσθέτοντας ότι δεν θα έχει σημασία "πόσο καλοί είναι οι διοικητές μας ή πόσο καλά είναι τα άλογά μας - δεν θα έχουμε αρκετά από αυτά.
Και αυτό είναι ένα πολύ άμεσο πρόβλημα".

Πλεονέκτημα στα υποβρύχια

Ο Ναύαρχος Richard σημείωσε ότι η Αμερική διατηρεί ένα πλεονέκτημα στα υποβρύχια - "ίσως το μόνο πραγματικό ασύμμετρο πλεονέκτημα που εξακολουθούμε να έχουμε"- αλλά ακόμη και αυτό μπορεί να διαβρωθεί αν δεν επιταχύνει το ρυθμό "διορθώνοντας τα προβλήματα συντήρησης, ξεκινώντας την κατασκευή νέων πλοίων".
Η κατασκευή τριών υποβρυχίων ταχείας επίθεσης κλάσης Virginia ετησίως θα ήταν ένα καλό σημείο για να ξεκινήσουμε, ανέφερε.
"Παλιά ξέραμε πώς να κινούμαστε γρήγορα και έχουμε χάσει την τέχνη αυτή", δήλωσε ο Richard, ο οποίος λέει ότι ο στρατός συζητά "για το πώς θα μετριάσουμε την υποτιθέμενη ενδεχόμενη αποτυχία μας" να συμβαδίσουμε όταν πρόκειται για βαλλιστικά υποβρύχια, βομβαρδιστικά ή όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης