Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε μαζικές απολύσεις προχωρά η αφρόκρεμα των αμερικανικών εταιρειών - Από τη Big Tech η σκυτάλη στη Wall Street

Σε μαζικές απολύσεις προχωρά η αφρόκρεμα των αμερικανικών εταιρειών - Από τη Big Tech η σκυτάλη στη Wall Street
Μετά τις χιλιάδες απολύσεις στη Big Tech,  σειρά παίρνουν οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες
Σχετικά Άρθρα

Μετά την αφρόκρεμα των αμερικανικών εταιρειών, ήτοι των εταιρειών τεχνολογίας που προχώρησαν σε ένα κύμα μαζικών απολύσεων χιλιάδων υψηλά αμειβόμενων στελεχών τους, καθώς άπαντες αναμένουν την είσοδο της αμερικανικής οικονομίας στη χειρότερη ύφεση από την εποχή της Lehman, το κύμα μαζικών απολύσεων άρχισε να αγγίζει την ακόμη καλύτερα αμειβόμενη Wall Street.
Στη Wall, όπως αναφέρει το Bloomberg, η Citigroup μόλις ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει δεκάδες θέσεις εργασίας σε όλο το τμήμα της επενδυτικής τραπεζικής εντός της εβδομάδας.
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, η Citigroup θα περικόψει το προσωπικό της σε όλο το παγκόσμιο δίκτυό της, το οποίο περιλαμβάνει τους βραχίονες των κεφαλαιαγορών, ανέφεραν πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.
Ο λόγος για τον οποίο θα γίνουν μαζικές απολύσεις στη Citigroup είναι ότι οι προμήθειες επενδυτικής τραπεζικής μειώθηκαν κατακόρυφα κατά 64% το τρίτο τρίμηνο.
Ωστόσο, η Citi δεν αποτελεί καθόλου μοναδική περίπτωση και είναι χαρακτηριστικό ότι εν όψει της επικείμενης οικονομικής ύφεσης, οι δικές της προμήθειες επενδυτικής τραπεζικής μπορεί να έπεσαν στα 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια, που αποτελούν τη χειρότερη επίδοση τρίτου τριμήνου από το 2012, εκτιμάται όμως ανάλογα μεγάλες πτώσεις στις προμήθειές τους θα ανακοινώσουν και οι υπόλοιπες μεγάλες αμερικανικές τράπεζες μέσα στις επόμενες μέρες.
Οπότε μέσα στις επόμενες εβδομάδες όλες οι αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες αναμένεται να προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις.
Εν αναμονή των ανακοινώσεων αυτών ας δούμε τον πίνακα με τις απολύσεις της Big Tech.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης