Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντάσεις της ΕΕ για την εξαγορά της Activision από την Microsoft - «Μπορεί να μειώσει τον ανταγωνισμό»

tags :
Εντάσεις της ΕΕ για την εξαγορά της Activision από την Microsoft - «Μπορεί να μειώσει τον ανταγωνισμό»
Σημειώνεται πως ανταγωνίστριες της Microsoft, όπως η Tencent και η Sony έχουν εκφράσει τις εντάσεις τους για την εξαγορά της Activision

Η Κομισιόν εμφανίζεται αβέβαιη για τις επιπτώσεις που θα έχει η εξαγορά της εταιρείας παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών Activision από την Microsoft, όπως αναφέρεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που άνοιξε έρευνα πλήρους εύρους για το deal των 69 δισ. δολαρίων.
Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών είχε επιτευχθεί τον περασμένο Ιανουάριο, με την έκθεση της Κομισιόν που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα να σημειώνει πως «η προκαταρκτική έρευνα δείχνει πως η συναλλαγή μπορεί να βλάψει τον ανταγωνισμό στην αγορά των κονσόλων και των ηλεκτρονικών βιντεοπαιχνιδιών».
Σημειώνεται πως ανταγωνίστριες της Microsoft, όπως η Tencent και η Sony έχουν εκφράσει τις εντάσεις τους για την εξαγορά της Activision.
Από την πλευρά της, η Microsoft αναφέρει πως εργάζεται με τις αντιμονοπωλιακές αρχές της ΕΕ για να κατευνάσει τις ανησυχίες.
Σημειώνεται πως τα παιχνίδια της Activision Blizzard είχαν 361 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως στην τελευταία επίσημη καταμέτρηση τον Αύγουστο. Και όπως η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC), οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ επιθυμούν να εξετάσουν εάν η συγκέντρωση δεδομένων από τους καταναλωτές θα έδινε στη Microsoft ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
Η οριστική απόφαση για την έγκριση ή την απόρριψη της εξαγοράς από την ΕΕ αναμένεται στις 23 Μαρτίου του 2023, μετέδωσε το Reuters.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης