Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kέρδη στη Wall, με το βλέμμα στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ – Στο +1% ο Dow, o S&P +0,56%

Kέρδη στη Wall, με το βλέμμα στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ – Στο +1% ο Dow, o S&P +0,56%
Θετικά πρόσημα στη Wall...

Άνοδο σημείωσαν οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street, με την προσοχή των επενδυτών να συγκεντρώνουν τα αποτελέσματα στις ενδιάμεσες εκλογές.
Οι αναλυτές αναμένουν νίκη των Ρεπουμπλικανών, γεγονός το οποίο θα οδηγήσει σε πιθανή διάσπαση της κυβέρνησης.
«Η αντίδραση της χρηματοπιστωτικής αγοράς σε μια νίκη των Ρεπουμπλικανών θα είναι… σιωπηλή, καθώς τα αποτελέσματα για τη Boυλή των Αντιπροσώπων θα είναι τα ευρέως αναμενόμενα, ενώ κάτι ανάλογο θα συμβεί σε ό,τι αφορά τη Γερουσία», έγραψε ο Jan Hatzius της Goldman Sachs στη Δευτέρα, συμπληρώνοντας:
«Μια νίκη των Δημοκρατικών στη Βουλή και στη Γερουσία πιθανότατα θα προκαλέσει πτώση στις μετοχές, καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά ενδέχεται να αναμένουν πρόσθετες αυξήσεις φόρων στα εταιρικά κέρδη».
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο +1,02%, στις 33.160 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 ενισχύθηκε +0,56%, στις 3.828 μονάδες.
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε αύξηση +0,49%, στις 10.616 μονάδες.
Καταγραφή_413.JPG

Παράλληλα, μείωση σημείωσαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά οχτώ μονάδες βάσης στο 4,12% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 4,66%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε «βουτιά» 3,1% στα 88,91 δολ. ενώ η τιμή χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 2,1% στα 1.716 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,6% έναντι του ευρώ, στο 1,0078 δολ.

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Θετικά πρόσημα επικράτησαν στις ευρωπαϊκές αγορές εν όψει των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ που θα καθορίσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου.
Στο ταμπλό, ο κλάδος της εξόρυξης ηγείται της πτώσης λόγω των ανησυχιών για επιβράδυνση της ζήτησης από την Κίνα.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε αύξηση  1,05%, στις 13.675 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 0,13%, στις 7.309 μονάδες.
Στις 6.441 μονάδες με αύξηση 0,39% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε άνοδο 0,9% στις 23.705 μονάδες.
da_6.JPG
Στα επιχειρηματικά, οι κολοσσοί πολυτελείας, συμπεριλαμβανομένων των LVMH και Hermes International οι οποίοι έχουν σημαντική έκθεση στην Κίνα, υποχώρησαν κατά 0,9% και 1,3%, αντίστοιχα.
Η Pandora σημείωσε άλμα 7,5%, καθώς η δανέζικη εταιρεία κατασκευής κοσμημάτων ανακοίνωσε πωλήσεις τρίτου τριμήνου πάνω από τις προσδοκίες.
Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Bayer ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις το γ' τρίμηνο 2022, λόγω της αυξημένης ζήτησης για σπόρους και φυτοφάρμακα, ενώ επιβεβαίωσε το guidance για το σύνολο της χρήσης 2022.

Στα μάκρο, ο ευρωπαϊκός δείκτης βασικών πόρων υποχώρησε κατά 0,8%, παρακολουθώντας την πτώση των τιμών των βασικών μετάλλων εν μέσω διάψευσης των προσδοκιών για χαλάρωση της αυστηρής πολιτικής για μηδενικό covid -19 της Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης