Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ρεπουμπλικάνοι (Trump) σαρώνουν στις 8/11, οι δημοκρατικοί (Biden) ηττώνται – Τι σημαίνουν οι εκλογές στις ΗΠΑ για οικονομία, αγορές, Ουκρανία, Ευρώπη

Οι ρεπουμπλικάνοι (Trump) σαρώνουν στις 8/11, οι δημοκρατικοί (Biden) ηττώνται – Τι σημαίνουν οι εκλογές στις ΗΠΑ για οικονομία, αγορές, Ουκρανία, Ευρώπη
Για την Ουκρανία… έρχονται πιο δύσκολες ημέρες…και έλεγχος στην ροή όπλων και χρημάτων 

Οι Ρεπουμπλικάνοι αναμένεται να σαρώσουν στις ενδιάμεσες εκλογές στις 8 Νοεμβρίου 2022 και οι δημοκρατικοί του Biden, - μια από τις χειρότερες προεδρίες στην ιστορία των ΗΠΑ - θα υποστούν ήττα.
Με βάση τις δημοσκοπήσεις οι Ρεπουμπλικάνοι θα κερδίσουν 54 έδρες στην Γερουσία και οι Δημοκρατικοί 46.
Στην Βουλή των Αντιπροσώπων οι Ρεπουμπλικάνοι θα κερδίσουν 246 έδρες και οι Δημοκρατικοί 189 έδρες.
Είναι ξεκάθαρο ότι η οικονομία, ο πληθωρισμός, η ενεργειακή κρίση, και η σωρεία λαθών της κυβέρνησης Biden θα οδηγήσει σε βαριά ήττα τους δημοκρατικούς.
Αν και δεν αποκλείεται να απαιτηθεί χρόνος ώστε να έχουμε ένα καθαρό αποτέλεσμα… εντούτοις το κόκκινο κύμα οι Ρεπουμπλικάνοι αναμένεται να σαρώσουν.
Fg-PJhAXgAwpe-m_1.png

Η καθυστέρηση του εκλογικού αποτελέσματος θα οδηγήσει σχεδόν σίγουρα σε επανάληψη του χάους του 2020 και θα προκαλέσει περισσότερους ισχυρισμούς από τους Ρεπουμπλικάνους για νοθείες ψηφοφορίας και κλεμμένες εκλογές.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι περίπου το 61% των Ρεπουμπλικάνων πιστεύει ότι ο Biden δεν κέρδισε νόμιμα το 2020, ενώ σχεδόν το 33% των Αμερικανών συνολικά πιστεύει ότι ο Biden κέρδισε χάρη στην νοθεία στις εκλογές του Νοεμβρίου 2020.

Μια πρόσφατη έρευνα της Pew διαπίστωσε επίσης ότι μια πλειοψηφία του 56% των Ρεπουμπλικάνων πιστεύει ότι «οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν πολύ ή κάπως καλά, με μόλις το 11% να λέει ότι θα διεξαχθούν πολύ καλά».

Σύμφωνα με την τελευταία πρόβλεψη της Washington Post, οι Ρεπουμπλικάνοι πρόκειται να ανακτήσουν εύκολα τον έλεγχο της Βουλής και θα ανατρέψουν επίσης τις ισορροπίες στην Γερουσία, όπου χρειάζεται μόνο να κερδίσουν μία έδρα για να εκλέξουν συνολικά την Γερουσία.

Τι σηματοδοτεί η νίκη των Ρεπουμπλικάνων για τις ΗΠΑ

Η νίκη των Ρεπουμπλικάνων στις ενδιάμεσες εκλογές στις 8 Νοεμβρίου 2022 θα αποτελέσει εφαλτήριο ώστε ο Trump ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ να δηλώσει στις 15 Νοεμβρίου 2022 ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2024.
Η νίκη των Ρεπουμπλικάνων αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο και στις αγορές αλλά και στην οικονομία αφού αποδείχθηκε ότι επί θητείας Trump οι ΗΠΑ τα πήγαν πολύ καλύτερα σε σχέση με την προεδρία Biden που έχει κάνει σωρεία λαθών, πολιτικών και στρατηγικών.
Ο Trump αναμένεται να διαδραματίσει πιο σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξει στις ΗΠΑ, αφού οι δημοκρατικοί με τις αλλοπρόσαλλες στρατηγικές τους… ούτε τον πληθωρισμό μείωσαν, ούτε την ενεργειακή κρίση αντιμετώπισαν και το Ουκρανικό παραμένει άλυτο πρόβλημα… αν και διαφαίνονται ψήγματα… διάθεσης για διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων…

Για την Ουκρανία… έρχονται πιο δύσκολες ημέρες…και έλεγχος στην ροή όπλων και χρημάτων 

Το καθεστώς Zelensky στην Ουκρανία έχοντας την στήριξη του Biden και των δημοκρατικών στις ΗΠΑ έχει λάβει μεγάλη οικονομική και στρατιωτική βοήθεια.
Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν δηλώσει ότι θα ελέγξουν τις συνεχείς χρηματοδοτήσεις της Ουκρανίας και την συνεχή στήριξη σε οπλικά συστήματα.
Είναι προφανές ότι οι δημοκρατικοί εάν δεν λάβουν την συγκατάβαση των Ρεπουμπλικάνων δεν θα καταφέρουν σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση να ανακοινώνουν προγράμματα στρατιωτικής και οικονομικής στήριξης της Ουκρανίας…
Ο ενισχυμένος ρόλος των Ρεπουμπλικάνων θα κλείσει τις κάνουλες παροχής κεφαλαίων και οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία και η εξέλιξη αυτή μπορεί να οδηγήσει τον Zelensky σε διαπραγματεύσεις με τον Putin και τους ρώσους…

Η ενεργειακή κρίση θα αντιμετωπιστεί διαφορετικά

Εάν παρακολουθήσει κανείς τις κατά καιρούς δηλώσεις των Ρεπουμπλικάνων δεν εμμένουν στην εμμονική πράσινη ανάπτυξη και πράσινη ενέργεια των δημοκρατικών που υποστηρίζεται από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που δεν έχουν αποδείξει την επάρκεια τους.
Οι Ρεπουμπλικάνοι σταθερά υποστηρίζουν τις πιο παραδοσιακές μορφές ενέργειας… εξέλιξη που θα υποχρεώσει και τους δημοκρατικούς να διαφοροποιηθούν σε σχέση με την ισχύουσα πολιτική τους…

Ο Trump έχει δηλώσει ότι εάν ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ, η Ρωσία δεν θα εισέβαλλε στην Ουκρανία…

Το επιχείρημα του Trump είναι σωστό, όχι γιατί οι αμερικανοί θα ήταν πιο επιθετικοί με την Ρωσία αλλά γιατί ο Trump θα επιδίωκε συνεργασία με τον Putin τον ρώσο Πρόεδρο, ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της Ρωσίας και να μην χρειαζόταν η ειδική στρατιωτική επιχείρηση…

Οι σχέσεις ΗΠΑ με Ευρώπη…

Οι αμερικανοί έχουν παρασύρει την Ευρώπη… σε μια στρατηγική κατά της Ρωσίας που είναι αδιέξοδη.
Το ενεργειακό κόστος και ο πληθωρισμός έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις οικονομίες και η ύφεση πλησιάζει.
Οι Ευρωπαίοι ακολούθησαν το άρμα των αμερικανών, δέχθηκαν να υποβάλλουν σοβαρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας αλλά στην πράξη… δεν απέδωσε αυτή η στρατηγική.
Η Ρωσία αντέχει οικονομικά, αντέχει στρατιωτικά και η Ευρώπη παραπαίει…
Οι δημοκρατικοί χρησιμοποίησαν τους ευρωπαίους κατά τρόπο απαράδεκτο…
Στην Ευρώπη όλη αυτή η στρατηγική με τις κυρώσεις και την αντιρωσική υστερία θα πρέπει να αναθεωρηθεί, δεν απέδωσε αποδεδειγμένα…

Οι Ρεπουμπλικάνοι πιο φιλικοί προς τις αγορές…

Οι Ρεπουμπλικάνοι είναι πιο φιλικοί προς τις αγορές.
Μπορεί οι δημοκρατικοί να ασκούν ακόμη εξουσία… έως τον Νοέμβριο του 2024… ωστόσο η μεγάλη ισχυροποίηση των Ρεπουμπλικάνων και ο έλεγχος των δύο σωμάτων… στις ενδιάμεσες εκλογές θα υποχρεώσει τους δημοκρατικούς να διαφοροποιήσουν τις αποτυχημένες πολιτικές τους συνταγές.
Για τις αγορές… οι Ρεπουμπλικάνοι είναι credit positive.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης