Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Άγκυρα ο Σουηδός πρωθυπουργός Ulf Kristersson – Συνάντηση με Erdogan για ΝΑΤΟ

Στην Άγκυρα ο Σουηδός πρωθυπουργός Ulf Kristersson – Συνάντηση με Erdogan για ΝΑΤΟ
Η νέα κυβέρνηση της Σουηδίας διαμηνύει πως θα πάρει αποστάσεις από τους Κούρδους του YPG
Σχετικά Άρθρα

Στην Άγκυρα μεταβαίνει σήμερα Τρίτη 8/11 ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Ulf Kristersson, ο οποίος στη συνάντηση του με τον Τούρκο πρόεδρο, Rejep Tayip Erdogan θα επιχειρήσει να λάβει τη συγκατάθεση και εν τέλει τη στήριξη του στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
Σημειώνεται πως η Τουρκία είναι η χώρα που διατυπώνει ενστάσεις για την ένταξη της Φινλανδίας και κυρίως της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, καθώς τις κατηγορεί ότι παρέχουν προστασία σε μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), τους οποίους θεωρεί τρομοκράτες.
Μάλιστα ο Erdogan απειλεί να μην ψηφίσει υπέρ της ένταξης τους στο ΝΑΤΟ – κάτι που θα μπλοκάρει τη συμμετοχή τους στη Βορειοατλαντική Συμμαχία -, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα που έχει θέσει προς τις δύο σκανδικαβικές χώρες.
Σε μια προσπάθεια να κερδίσει τη στήριξη της Τουρκίας, η νέα δεξιά κυβέρνηση της Σουηδίας διεμήνυσε πριν λίγες ημέρες πως θα πάρει αποστάσεις από την κουρδική πολιτοφυλακή YPG.
Οι δύο ηγέτες αναμένεται να παραχωρήσουν σήμερα στις 17:30 το απόγευμα κοινή συνέντευξη τύπου, με την Άγκυρα να υποστηρίζει πως η σημερινή επίσκεψη του Σουηδού πρωθυπουργού είναι μια ιστορική ευκαιρία για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης