Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία): Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο – Στοχευμένες οι επαφές με ΗΠΑ

Zakharova (Ρωσία): Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο – Στοχευμένες οι επαφές με ΗΠΑ
Μιλάμε με τις ΗΠΑ σε εκείνα τα πεδία που κρίνεται απαραίτητο είπε η Zakharova
Σχετικά Άρθρα

Τις επαφές της Ρωσίας με τις ΗΠΑ επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zahkarova, η οποία έκανε λόγο για «στοχευμένη» επικοινωνία σε ζητήματα και πεδία, όπου κρίνεται ότι είναι απαραίτητο.
«Θα πω αυτό που λέγαμε πάντα, ότι διατηρούμε στοχευμένη επαφή με τις ΗΠΑ για τα ζητήματα που προκύπτουν.
Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε είδους αμοιβαία επωφελείς διαλόγους» υποστήριξε μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Soloviev Live TV.
Ωστόσο, η Zakharova κατέστησε σαφές πως οι επαφές μεταξύ των ρωσικών και των αμερικανικών υπηρεσιών παραμένουν επιλεκτικές.
«Είναι προφανές πως δεν έχουν καμία σχέση με πλήρεις επαφές.
Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και γνωστή στις ΗΠΑ» τόνισε η Zakharova, η οποία αναφέρθηκε και στην ανταλλαγή κρατουμένων.
«Δυστυχώς, για πολλούς μήνες, αν όχι χρόνια και για έναν αριθμό Ρώσων δεκαετίες, δεν έχουμε δει κάποια προθυμία από τις ΗΠΑ να επιλύσουν συγκεκριμένα προβλήματα σε αυτό το θέμα» τόνισε η Zakharova.
Σημειώνεται πως πρόσφατο δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε πως ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Jake Sullivan είχε επαφές και συζητήσεις με τον σύμβουλο του Ρώσου προέδρου, Yury Ushakov και με τον γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Nikolay Patrushev με κύριο αντικείμενο την μη χρησιμοποίηση πυρηνικών όπλων και τη μη γενίκευση του πολέμου στην Ουκρανία.
Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε ο Sullivan, ο οποίος υποστήριξε πως οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας παραμένουν ανοιχτοί παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία

www.bankingnegws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης