Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nabiullina (Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας): Να μην υποτιμηθούν οι κυρώσεις - Αντέχει η οικονομία, παραμένουν τα capital controls

Nabiullina (Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας): Να μην υποτιμηθούν οι κυρώσεις - Αντέχει η οικονομία, παραμένουν τα capital controls
Το ρούβλι έχει γίνει το νόμισμα με τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως φέτος, ενισχυμένο από τους κεφαλαιακούς ελέγχους
Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας δεν βλέπει καμία άμεση ανάγκη να αμβλύνει περαιτέρω τους ελέγχους κεφαλαίων που στηρίζουν το ρούβλι από την άνοιξη, σύμφωνα με την διοικήτρια Elvira Nabiullina.
Το ρούβλι έχει γίνει το νόμισμα με τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως φέτος, ενισχυμένο από τους κεφαλαιακούς ελέγχους που περιλαμβάνουν περιορισμούς στις αναλήψεις ξένου συναλλάγματος.
Τα μέτρα έχουν επίσης μειώσει το εισόδημα της Ρωσίας από τις εξαγωγές, καθώς έχουν υποβαθμίσει την αξία των εσόδων σε δολάρια και ευρώ από τις πωλήσεις εμπορευμάτων και άλλων αγαθών στο εξωτερικό.

Να μην υποτιμηθεί ο αντίκτυπος των κυρώσεων

Η Nabiullina προειδοποίησε να μην υποτιμηθεί ο αντίκτυπος των κυρώσεων που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας για τις ενέργειές της στην Ουκρανία, αλλά δήλωσε ότι η ρωσική οικονομία και ο τραπεζικός τομέας έχουν αντέξει καλά στις προκλήσεις.
"Οι κυρώσεις είναι πολύ ισχυρές και η επιρροή τους στη ρωσική και την παγκόσμια οικονομία δεν πρέπει να υποτιμάται", δήλωσε η Nabiullina.
"Η απομόνωση από την επιρροή τους δεν είναι δυνατή".
Καθώς η Δύση αποφεύγει τη Ρωσία και η Μόσχα επιδιώκει να αναπτύξει εμπορικές οδούς, οι δυνητικοί εταίροι φοβούνται τις δευτερογενείς κυρώσεις, δήλωσε η Nabiullina.
"Τα ψηφιακά νομίσματα, τα οποία εμείς και πολλοί από τους σημαντικότερους εταίρους μας αναπτύσσουμε οι ίδιοι, μπορούν να γίνουν ένας από τους παράγοντες για την αντιμετώπιση αυτής της συμφόρησης".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης