Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Guindos (EKT): Το 2023 θα αρχίσει η ποσοτική σύσφιξη - Αυξημένη πιθανότητα για αρνητική ανάπτυξη το δ' 3μηνο 2022

De Guindos (EKT): Το 2023 θα αρχίσει η ποσοτική σύσφιξη - Αυξημένη πιθανότητα για αρνητική ανάπτυξη το δ' 3μηνο 2022

Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ δήλωσε ότι οι αυξήσεις επιτοκίων θα συνεχιστούν

Σχετικά Άρθρα
Την άποψη ότι η ποσοτική σύσφιξη (QT) θα αρχίσει -σίγουρα- το 2023 εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Luis de Guindos, μιλώντας στο Politico, συμπληρώνοντας ότι η Τράπεζα θα συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων σε ένα επίπεδο που θα διασφαλίζει ότι «ο πληθωρισμός θα επανέλθει στο πλαίσιο του ορισμού μας για τη σταθερότητα των τιμών».
«Τα χαρακτηριστικά και το χρονοδιάγραμμα της (ποσοτικής σύσφιξης) μας, που μπορεί να συμπίπτει ή όχι με τη διαδικασία ομαλοποίησης των επιτοκίων, θα συζητηθούν τον Δεκέμβριο», είπε, προσθέτοντας ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει με πολλή σύνεση και προσοχή.
Όσον αφορά τον πληθωρισμό, ο de Guindos εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα κυμανθεί γύρος στα σημερινά επίπεδα του 10,7% τους επόμενους μήνες. «Θα αρχίσει να μειώνεται το α' εξάμηνο του 2023, αλλά κατά μέσο όρο ο συνολικός (headline) πληθωρισμός αλλά και ο δομικός (core) πληθωρισμός θα παραμείνουν πολύ υψηλοί» τόνισε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ προειδοποίησε για την πιθανότητα η τριμηνιαία ανάπτυξη το δ' τρίμηνο του 2022 να είναι αρνητική. «Η αρνητική τριμηνιαία ανάπτυξη είναι πιθανό να συνεχιστεί και το α' τρίμηνο του 2023» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης