Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Στις 15/11 θα κάνω μια μεγάλη ανακοίνωση – Υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2024

Trump: Στις 15/11 θα κάνω μια μεγάλη ανακοίνωση – Υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2024
Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, δεν θέλω να τραβήξω την προσοχή από τις κρίσιμες εκλογές είπε ο Trump
Σχετικά Άρθρα
Στις 15 Νοεμβρίου πρόκειται να κάνω μια μεγάλη ανακοίνωση υποστήριξε κατά την χθεσινή του ομιλία σε προεκλογική συγκέντρωση στο Οχάιο για τη στήριξη των Ρεπουμπλικάνων υποψηφίων ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, αφήνοντας για άλλη μια φορά σαφείς υπαινιγμούς πως έχει λάβει πλέον την απόφαση να ξανακατέβει υποψήφιος για το προεδρικό αξίωμα στις εκλογές του 2024 και πως είναι θέμα χρόνου να το ανακοινώσει και επίσημα.
«Πρόκειται να κάνω μια μεγάλη ανακοίνωση στις 15 Νοεμβρίου από το Mar a Lago, στο Palm Beach, στη Φλόριντα.
Δεν θέλω να πω περισσότερα για να μην αποσπάσω την προσοχή από τις πολύ σημαντικές και κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές» είπε ο Trump.

Συντριπτική νίκη Ρεπουμπλικάνων

Οι σημερινές ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ είναι καθοριστικές για τις αποφάσεις που θα λάβει τελικά ο Trump και για το εάν θα βάλει υποψηφιότητα.
Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι Ρεπουμπλικάνοι θα καταφέρουν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή και να εξασφαλίσουν τον έλεγχο τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στη Γερουσία, όπου σήμερα έχουν τον έλεγχο – έστω και οριακά – οι Δημοκρατικοί.
Καθοριστικής επίσης σημασίας θα είναι οι επιδόσεις που θα έχουν οι υποψήφιοι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι έχουν τη στήριξη του Trump.
Εφόσον αυτοί καταφέρουν να εκλεγούν είτε ως γερουσιαστές είτε ως κυβερνήτες Πολιτειών, τότε είναι προφανές πως ο Trump θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το ηγετικό του αποτύπωμα στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικάνων, «συντρίβοντας» κάθε εσωκομματικό του αντίπαλο.

Ποιον θα έχει απέναντι του;

Ωστόσο, ένα καλό ερώτημα είναι ποιον θα έχει απέναντι του στις προεδρικές εκλογές του 2024 ο Trump, καθώς αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και οι Δημοκρατικοί ηττηθούν, τότε το πιθανότερο είναι το κόμμα να μπει σε μια φάση εσωστρέφεια, όπου θα αρχίσει η αμφισβήτηση για τον νυν πρόεδρο Joe Biden.
Άλλωστε το γεγονός ότι ο Biden πλησιάζει τα 80, είναι ένας ακόμα αποτρεπτικός παράγοντας προκειμένου να ηγηθεί των Δημοκρατικών στις επόμενες προεδρικές εκλογές.
Πάντως, ο Biden έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξαναθέσει υποψηφιότητα, αν και είναι προφανές πως όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης