Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Άνοδος 0,2% στα 1.680,5 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Άνοδος 0,2% στα 1.680,5 δολάρια η ουγγιά
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα υπόλοιπα μέταλλα
Σχετικά Άρθρα

Ανοδικά έκλεισε ο χρυσός, κοντά σε υψηλά τεσσάρων εβδομάδων, λόγω της αποδυνάμωσης του δολαρίου, εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία θα δημοσιευθούν μέσα στην εβδομάδα και μπορεί να επηρεάσουν τις κινήσεις της Fed ως προς το μέγεθος της επικείμενης αύξησης επιτοκίων.
Το δολάριο επέκτεινε τις απώλειες σε χαμηλό άνω της μίας εβδομάδας, καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για άλλους κατόχους νομισμάτων.
Συν τοις άλλοις, αν και τα στοιχεία από την αμερικανική αγορά εργασίας της περασμένης εβδομάδας έδειξαν ότι οι εργοδότες των ΗΠΑ προσέλαβαν περισσότερους εργαζομένους από ό,τι αναμενόταν τον Οκτώβριο, η αύξηση του ποσοστού ανεργίας στο 3,7% δημιούργησε προσδοκίες ότι η Fed θα είναι λιγότερο επιθετική στις μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων.
Την προσεχή Πέμπτη 10/11 αναμένονται επίση τα στοιχεία για το δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ (CPI), με τους επενδυτές να δίνουν τώρα πιθανότητες 67% για αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Fed τον Δεκέμβριο.
Στο ραντάρ βρίσκονται επίσης οι ενδιάμεσες εκλογές που θα γίνουν στις ΗΠΑ αύριο Τρίτη 8/11, οι οποίες θα καθορίσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου και ενδέχεται να δώσουν ανοδική δυναμική στην αγορά.
«Οι τιμές του χρυσού συγκρατούν τα ισχυρά κέρδη που κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα που περιελάμβαναν ένα τεχνικά ανοδικό εβδομαδιαίο κλείσιμο, το οποίο αποτελεί ένδειξη του διαγράμματος ότι έχει σημαντιστεί ο πάτος στην αγορά», δήλωσε σε σημείωμα ο Jim Wycoff, ανώτερος αναλυτής της Kitco Metals.
Στο πλαίσιο αυτό ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 0,2% στα 1.680,5 δολάρια η ουγγιά στο Comex.
Το ασήμι κέρδισε 0,7%, κλείνοντας στα 20,919 δολάρια η ουγγιά.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, το παλλάδιο Δεκεμβρίου κέρδισε 3,2% στα 1.897,50 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα Ιανουαρίου κατέγραψε κέρδη 3%, κλείνοντας στα 989,4 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο χαλκός παράδοσης Δεκεμβρίου απώλεσε 2,3% κλείνοντας στα 3,60 δολάρια η λίβρα

www.bankingnews.gr.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης