Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαύρες μέρες στην Ευρώπη: Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας προειδοποιεί ανοικτά για μια βιομηχανική ύφεση - Έρχεται... η Κίνα

Μαύρες μέρες στην Ευρώπη: Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας προειδοποιεί ανοικτά για μια βιομηχανική ύφεση - Έρχεται... η Κίνα
Ο Le Maire Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο υποβολής καταγγελίας κατά των ΗΠΑ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου
Σχετικά Άρθρα

Ο Υπουργός Οικονομίας, Οικονομικών, Βιομηχανικής και Ψηφιακής Κυριαρχίας της Γαλλίας, Bruno Le Maire, έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου καθώς όπως είπε ο ίδιος πιστεύει ότι ο πραγματικός κίνδυνος για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια βιομηχανική ύφεση.
Την αντίστοιχη άποψη εξέφρασε σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 7/11 στην ισπανική εφημερίδα El Mundo .
"Ο πραγματικός κίνδυνος για την Ευρώπη είναι η βιομηχανική ύφεση, - είπε ο επικεφαλής του τμήματος. - Η ΕΕ αντιπροσώπευε το 25% της παγκόσμιας οικονομίας το 1990, και τώρα αυτό το ποσοστό είναι 17%.
«Αντίθετα, σήμερα η Κίνα αντιπροσωπεύει το 17% της παγκόσμιας οικονομίας και το 1990 ήταν το 3%», πρόσθεσε.
«Ο πραγματικός κίνδυνος για την Ευρώπη είναι να μείνει πίσω τεχνολογικά, βιομηχανικά και οικονομικά, αφήνοντας το πεδίο ανοιχτό για την ΗΠΑ Κίνα».
Σύμφωνα με τον υπουργό, η ευρωπαϊκή βιομηχανία υποφέρει ήδη από απώλεια ανταγωνιστικότητας που σχετίζεται με τη διαφορά στις τιμές της ενέργειας μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης.

Όχι στις επιδοτήσεις

"Οι τεράστιες επιδοτήσεις που παρέχονται από τον νόμο για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ και παρόμοιος επιδοτούμενος κινεζικός ανταγωνισμός είναι πιθανό να διευρύνουν περαιτέρω αυτό το χάσμα", είπε ο Le Maire.
"Καλώ την ΕΕ για μια συντονισμένη, ενοποιημένη και αποφασιστική απάντηση κατά των Αμερικανών συμμάχων μας.έχουμε αποτελέσματα ."
Ερωτηθείς ποια θα πρέπει να είναι η ευρωπαϊκή απάντηση στις αμερικανικές επιδοτήσεις, ο υπουργός είπε: «Απορρίπτουμε την κούρσα των επιδοτήσεων».
"Αυτό είναι ενάντια σε όλους τους κανόνες του διεθνούς εμπορίου", τόνισε.
"Ορισμένες μεγάλες ξένες εταιρείες που ήθελαν να εγκατασταθούν στην Ευρώπη κινούνται τώρα μεταξύ ευρωπαϊκών και αμερικανικών κεντρικών γραφείων.
Τέσσερις έως δέκα φορές το μέγιστο ποσό που επιτρέπεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή".
«Οι πρώτες μας εκτιμήσεις δείχνουν ότι 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις και χιλιάδες βιομηχανικές θέσεις εργασίας διακυβεύονται στη Γαλλία», εξήγησε ο Le Maire.
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο υποβολής καταγγελίας κατά των ΗΠΑ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.
«Μελετούμε όλες τις επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας», είπε ο υπουργός, «Η ΕΕ πρέπει να προστατεύσει τα συμφέροντά της».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης