Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Σφίγγουν» τα λουριά για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία - Αύξηση ελέγχου στην ασυδοσία Biden με την νίκη των Ρεπουμπλικανών (8/11)

«Σφίγγουν» τα λουριά για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία - Αύξηση ελέγχου στην ασυδοσία Biden με την νίκη των Ρεπουμπλικανών (8/11)
Οι Ρεπουμπλικάνοι αναμένεται να μπουν δυναμικά στο παιχνίδι και... σε περίπτωση νίκης στις εκλογές για το Κογκρέσο των ΗΠΑ θα ενισχύσουν, όπως διαβεβαιώνουν προεκλογικά, τον έλεγχο στην κατανομή της βοήθειας στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Πονοκέφαλος επικρατεί στο στρατόπεδο του πλανητάρχη Joe Biden εξαιτίας των πολυναναμενόμενων ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ (8/11) με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για καθαρή επικράτηση των Ρεπουμπλικάνων.
Μεταξύ άλλων, ένα από τα ζητήματα που θα πρέπει να... «ξεκαθαρίσει» είναι η παροχή βοήθειας στην Ουκρανία.
Οι Ρεπουμπλικάνοι αναμένεται να μπουν δυναμικά στο παιχνίδι και... σε περίπτωση νίκης στις εκλογές για το Κογκρέσο των ΗΠΑ θα ενισχύσουν, όπως διαβεβαιώνουν προεκλογικά, τον έλεγχο στην κατανομή της βοήθειας στην Ουκρανία.
Αυτό δήλωσε εξάλλου ο ηγέτης της Ρεπουμπλικανικής μειονότητας στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Kevin  McArthy σε συνέντευξή του στο CNN, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 7/11.
"Υποστηρίζω πολύ την Ουκρανία", είπε. "Αλλά πιστεύω ότι καθώς προχωράμε προς τα εμπρός, πρέπει να υπάρχει υπευθυνότητα. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν δίνουμε λευκή επιταγή, αλλά να βεβαιωθούμε ότι οι πόροι πηγαίνουν εκεί που πρέπει. Και βεβαιωθείτε ότι μπορούμε να το συζητήσουμε ανοιχτά» είπε ο ίδιος στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στο Κογκρέσο.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι σε περίπτωση νίκης, οι Ρεπουμπλικάνοι θα επικεντρωθούν πρώτα απ' όλα στην επίλυση των εσωτερικών προβλημάτων της χώρας και ειδικότερα στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.
"Το πρώτο πράγμα που θα δείτε είναι ένας νόμος για την ενίσχυση του ελέγχου στα σύνορα (με το Μεξικό ).
Είναι απαραίτητο. Μόνο φέτος, 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη περάσει τα σύνορα", είπε.
Άλλα σχέδια των Ρεπουμπλικανών περιλαμβάνουν τη μείωση των κρατικών δαπανών για τον περιορισμό του πληθωρισμού, την αύξηση της χρηματοδότησης της αστυνομίας για την καταπολέμηση του εγκλήματος και την ενίσχυση της ενεργειακής ανεξαρτησίας της χώρας.
Οι ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο θα διεξαχθούν στις 8 Νοεμβρίου. Θα εκλεγεί ολόκληρη η σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων και το ένα τρίτο των μελών της Γερουσίας.
Οι Ρεπουμπλικάνοι αναμένουν να κερδίσουν πλειοψηφίες και στις δύο βουλές.
αρχείο_λήψης_9.jpg
Προβλήματα για Biden

Εάν ο Biden χάσει τον έλεγχο τόσο της Γερουσίας όσο και της Βουλής, επί της ουσίας δεν θα μπορεί να υλοποιήσει την ατζέντα και την πολιτική του, ενώ θα είναι διαρκώς αντιμέτωπος με τις αντιρρήσεις και τις ενστάσεις των Ρεπουμπλικάνων.
Και αν και πρόκειται για μια συνηθισμένη πολιτική διαδικασία, η διαφορά αυτήν την φορά είναι πως οι ΗΠΑ βιώνουν μια χρονική στιγμή όπου επικρατεί τεράστια πολιτική πόλωση και διχασμός που καθιστά ολοένα και πιο δύσκολη την εύρεση συναίνεσης σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας και του πληθωρισμού, η εξωτερική πολιτική (π.χ. Ουκρανία), το ζήτημα των αμβλώσεων, της οπλοκατοχής, κοκ.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα κάνουν ότι μπορούν για να καταστήσουν πραγματικά δύσκολη τη ζωή των Δημοκρατικών και του προέδρου Biden, καθώς θεωρείται πολύ πιθανό να «παγώσουν» οι έρευνες για την εμπλοκή του Trump στα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου του 2021 σχετικά με την εισβολή στο Καπιτώλιο, ενώ δεν αποκλείεται να περάσουν στην αντεπίθεση και να ζητήσουν έρευνες κατά του Γενικού Εισαγγελέα, του υπουργού Δικαιοσύνης αλλά και του ίδιου του Biden για την υπόθεση της έρευνας του Trump σχετικά με την κατοχή διαβαθμισμένων ως απορρήτων κρατικών εγγράφων που πήρε μαζί του φεύγοντας από το Λευκό Οίκο.
Σε περίπτωση ήττας των Δημοκρατικών, κάτι που είναι και το πιθανότερο σενάριο, το κόμμα θα μπει σε μια περίοδο έντονης εσωστρέφειας, καθώς θα αρχίσει να αμφισβητείται έντονα ο Biden και θα συζητείται σοβαρά το ενδεχόμενο να αναζητηθεί ένας νέος υποψήφιος προκειμένου να σταθεί απέναντι στον Trump στις προεδρικές εκλογές του 2024.

www.bankingnews.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης