Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε προεκλογικούς ρυθμούς η Wall - Ήπια κέρδη παρά τη νευρικότητα - Στο όριο των 3.000 μονάδων ο Nasdaq

Σε προεκλογικούς ρυθμούς η Wall - Ήπια κέρδη παρά τη νευρικότητα - Στο όριο των 3.000 μονάδων ο Nasdaq
Με ήπια κέρδη ολοκληρώθηκε σήμερα, Δευτέρα, η συνεδρίαση της Wall, λόγω κυρίως της νευρικότητας των επενδυτών αναφορικά με τα αποτελέσματα των αυριανών προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.
Ισχυρά κέρδη για την Apple, έπειτα από τα θετικά στοιχεία για τις πωλήσεις του ipad.
Παράλληλα, ο Dow έκλεισε στο +0,15% και στις 13.112 μονάδες. Ο S&P 500 τερμάτισε στο +0,22% και στις 1.417 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε στο +0,59% στις 2.999,6 μονάδες.
Άλμα +6,52%, στα 2,45 δολάρια, κατέγραψε το ADR της Εθνικής. Στα 2,50 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 2,41 δολάρια το υψηλό.
Δεν υπάρχει ανάγκη για μεταβολή της τρέχουσας αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ, στον απόηχο των καταστροφικών επιπτώσεων που άφησε στο πέρασμά του ο τυφώνας Sandy. Τα ανωτέρω διαμηνύει σε νέα, ειδική έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης Μοοdy's, υποβαθμίζοντας επί της ουσίας τις όποιες ανησυχίες για υποβάθμιση της αξιολόγησης των ΗΠΑ, μετά τον καταστροφικό τυφώνα που έπληξε τη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι η Moody's αξιολογεί με Aaa και αρνητικό outlook την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ. Ο S&P αξιολογεί τις ΗΠΑ με AA+ και αρνητικό outlook, ενώ η Fitch με AAA και επίσης, αρνητικό outlook.
Ωστόσο, στις 54,2 μονάδες υποχώρησε ο ρυθμός ανάπτυξης για τον κλάδο των υπηρεσιών τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, εν συγκρίσει με τις 55,1 μονάδες του Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για υποχώρηση του δείκτη στις 54,5 μονάδες. Επίσης, ο δείκτης νέων παραγγελιών, ο οποίος είναι ο προάγγελος της μελλοντικής ζήτησης, μειώθηκε στις 54,8 μονάδες από τις 57,7.
Τέλος, σε δημοπρασία τρίμηνων και εξάμηνων έντοκων ομολόγων, αξίας 32 και 28 δισ. δολαρίων αντίστοιχα προέβη το αμερικανικό δημόσιο. Η απόδοση στη δημοπρασία των 3 μηνών άγγιξε το 0,105%, ενώ ο συντελεστής κάλυψης στο  4,56 από 4,36 φορές, στην αντίστοιχη προηγούμενη δημοπρασία.
Στα έντοκα 6 μηνών, η απόδοση διαμορφώθηκε στο 0,150% και η κάλυψη στις 4,76 από 4,44 φορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης