Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματική παραδοχή Le Maire (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Δεν αποκλείεται να καταγγείλλουμε τις ΗΠΑ για αθέμιτο ανταγωνισμό

Δραματική παραδοχή Le Maire (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Δεν αποκλείεται να καταγγείλλουμε τις ΗΠΑ για αθέμιτο ανταγωνισμό

Κινδυνεύει με βιομηχανική ύφεση η Ευρώπη

Ο πραγματικός κίνδυνος για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια βιομηχανική ύφεση, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομίας, Οικονομικών, Βιομηχανικής και Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Γαλλίας, Bruno Le Maire, μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, εκφράζοντας την ανησυχία του για τη συρρίκνωση της ευρωπαϊκής οικονομίας.

"Ο πραγματικός κίνδυνος για την Ευρώπη είναι η βιομηχανική ύφεση, και εξήγησε ότι η ΕΕ αντιπροσώπευε το 25% της παγκόσμιας οικονομίας το 1990, και τώρα αυτό το ποσοστό είναι 17%.
«Αντίθετα, σήμερα η Κίνα αντιπροσωπεύει το 17% της παγκόσμιας οικονομίας και το 1990 ήταν το 3%», πρόσθεσε.
«Ο πραγματικός κίνδυνος για την Ευρώπη είναι να μείνει πίσω τεχνολογικά, βιομηχανικά και οικονομικά, αφήνοντας το πεδίο ανοιχτό για τις ΗΠΑ και την Κίνα».

Απώλεια ανταγωνιστικότητας

Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό, η ευρωπαϊκή βιομηχανία υποφέρει ήδη από απώλεια ανταγωνιστικότητας που σχετίζεται με τη διαφορά στις τιμές της ενέργειας μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης.
"Οι τεράστιες επιδοτήσεις που παρέχονται από τον νόμο για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ και ο παρόμοιος επιδοτούμενος κινεζικός ανταγωνισμός είναι πιθανό να διευρύνουν περαιτέρω αυτό το χάσμα", είπε ο Le Maire.
"Καλώ την ΕΕ για μια συντονισμένη, ενοποιημένη και αποφασιστική απάντηση κατά των Αμερικανών συμμάχων μας".

Κατά των ΗΠΑ η Ευρώπη;

Ερωτηθείς ποια θα πρέπει να είναι η ευρωπαϊκή απάντηση στις αμερικανικές επιδοτήσεις, ο Γάλλος υπουργός είπε: «Απορρίπτουμε την κούρσα των επιδοτήσεων».
"Αυτό είναι ενάντια σε όλους τους κανόνες του διεθνούς εμπορίου", τόνισε.
"Ορισμένες μεγάλες ξένες εταιρείες που ήθελαν να εγκατασταθούν στην Ευρώπη κινούνται τώρα μεταξύ ευρωπαϊκών και αμερικανικών κεντρικών γραφείων.
«Οι πρώτες μας εκτιμήσεις δείχνουν ότι 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις και χιλιάδες βιομηχανικές θέσεις εργασίας διακυβεύονται στη Γαλλία», εξήγησε ο Le Maire.
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο υποβολής καταγγελίας κατά των ΗΠΑ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.
«Μελετούμε όλες τις επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας», είπε ο υπουργός.
«Η ΕΕ πρέπει να προστατεύσει τα συμφέροντά της», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης