Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Μυστικές επαφές Sullivan (ΗΠΑ) με συμβούλους Putin για τα πυρηνικά - «Ουδέν σχόλιο» από Κρεμλίνο

WSJ: Μυστικές επαφές Sullivan (ΗΠΑ) με συμβούλους Putin για τα πυρηνικά - «Ουδέν σχόλιο» από Κρεμλίνο
Το Κρεμλίνο αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες

Για «εμπιστευτικές συνομιλίες» του Jake Sullivan, κορυφαίου συμβούλου εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου, Joe Biden, με κορυφαίους συμβούλους του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, κάνει λόγο η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.
Αμερικανοί αξιωματούχοι και σύμμαχοι δήλωσαν ότι ο Sullivan έχει συνομιλήσει με τον Yuri Ushakov, σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής του Putin, καθώς και με τον Nikolai Patrushev, επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν είναι σαφές πόσες φορές έχει μιλήσει ο Sullivan με τους αξιωματούχους, αλλά οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στην αποτροπή της κλιμάκωσης του πολέμου, καθώς οι φόβοι για χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία αυξάνονται.
Ερωτηθείσα εάν ο Sullivan έχει συμμετάσχει σε μυστικές συνομιλίες με τους κ.κ. Ushakov ή Patrushev, η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Adrienne Watson δήλωσε: «Οι άνθρωποι ισχυρίζονται πολλά πράγματα» και αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.
Τις εν λόγω πληροφορίες αρνήθηκε να σχολιάσει και το Κρεμλίνο.
Ο Λευκός Οίκος δεν έχει αναγνωρίσει δημοσίως καμία επαφή μεταξύ του Sullivan και οποιουδήποτε ανώτερου Ρώσου αξιωματούχου από τον Μάρτιο, όταν μίλησε με τον κ. Patrushev.
WSJ_7.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης