Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Επικοινωνία Biden – Scholz με ατζέντα τα πυρηνικά της Ρωσίας, τη βοήθεια στην Ουκρανία και τις σινο-γερμανικές σχέσεις

Λευκός Οίκος: Επικοινωνία Biden – Scholz με ατζέντα τα πυρηνικά  της Ρωσίας, τη βοήθεια στην Ουκρανία και τις σινο-γερμανικές σχέσεις

Ο Γερμανός καγκελάριος ενημέρωσε τον Joe Biden για το ταξίδι του στο Πεκίνο

Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden είχε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz, κατά την οποία συζήτησε για τη Ρωσία, τη βοήθεια στην Ουκρανία και την πρόσφατη επίσκεψη του αρχηγού της γερμανικής κυβέρνησης στην Κίνα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.
«Ο Πρόεδρος Joe Biden μίλησε με τον γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz.
Οι ηγέτες συζήτησαν την πρόσφατη επίσκεψη του καγκελαρίου στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας...συμφώνησαν ότι οι πρόσφατες πυρηνικές απειλές της Ρωσίας είναι ανεύθυνες» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
«Υπογράμμισαν τη συνεχιζόμενη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γερμανίας να παρέχουν οικονομική, ανθρωπιστική και στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία», πρόσθεσε ο Λευκός Οίκος

Η ατζεντα

Ο Γερμανός καγκελάριος πραγματοποίησε μονοήμερη επίσκεψη στο Πεκίνο την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, όπου συνάντησε για πρώτη φορά τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping  ως καγκελάριος
Νωρίτερα, ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι η Μόσχα δεν αναφέρθηκε ποτέ σε προληπτική χρήση πυρηνικών όπλων και ότι η θέση για τη δυνατότητα χρήσης πυρηνικών όπλων χρησιμοποιείται για να επηρεάσει αρνητικά τις φιλικές χώρες προς τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Η Μόσχα έστειλε προηγουμένως ένα σημείωμα στις χώρες του ΝΑΤΟ εξαιτίας της προμήθειας όπλων στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov σημείωσε ότι κάθε φορτίο που περιέχει όπλα για την Ουκρανία θα γίνει νόμιμος στόχος για τη Ρωσία.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ «παίζουν με τη φωτιά» προμηθεύοντας όπλα στην Ουκρανία.
Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Dmitry Peskov σημείωσε ότι η προμήθεια της Ουκρανίας με όπλα από τη Δύση δεν συμβάλλει στην επιτυχία των ρωσο-ουκρανικών διαπραγματεύσεων και θα έχει αρνητικές επιπτώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης