Τελευταία Νέα
Διεθνή

O «ανήσυχος» Macron, ο Putin και η ...Hiroshima των βρετανικών ΜΜΕ

O «ανήσυχος» Macron, ο Putin και η ...Hiroshima των βρετανικών ΜΜΕ
Στα ΜΜΕ της Βρετανίας μάλλον διαφεύγει το γεγονός πως η πρώτη χώρα που βομβάρδισε τη μαρτυρική ιαπωνική πόλη με πυρηνικά είναι οι ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Ανησυχία ανακαλύπτουν τα βρετανικά ΜΜΕ και ειδικότερα η Daily Mail στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο για τις προθέσεις του Vladimir Putin στην Ουκρανία.
Μάλιστα η εφημερίδα επικαλείται γαλλική πηγή η οποία αναφέρει, πως ο Putin είπε στον Macron ότι η... Hiroshima «έδειξε ότι δεν χρειάζεται να χτυπήσεις μεγάλες πόλεις έτσι ώστε να τερματίσεις έναν πόλεμο». Η «είδηση» διακινήθηκε και από ελληνικά ΜΜΕ.
Η Δύση επανειλημμένα έχει κατηγορήσει τον Ρώσο πρόεδρο για απειλές ότι θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία ενώ η πρώτη χώρα που βομβάρδισε τη μαρτυρική ιαπωνική πόλη με πυρηνικά είναι οι ΗΠΑ αλλλά αυτό μάλλον τους διαφεύγει.
Η Mail on Sunday αναφέρει ότι μια γαλλική κυβερνητική πηγή σημείωσε ότι το τηλεφώνημα του Macron με τον Ρώσο πρόεδρο τον άφησε... «σαφώς ανήσυχο».
Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι «ακουγόταν σαν μια πολύ βαριά νύξη ότι ο Putin θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα τακτικό πυρηνικό όπλο στην ανατολική Ουκρανία, αφήνοντας το Κίεβο άθικτο. Αυτή φάνηκε να είναι η ουσία των παρατηρήσεών του».

Τι δεν αναφέρει η Mail


Αυτό που δεν αναφέρει η Mail είναι ότι, εν μέσω της κρίσης στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η Ρωσία θα υπερασπιστεί το έδαφός της με όλα τα διαθέσιμα μέσα, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων, μόνο εάν δεχθεί επίθεση.
Επίσης της διαφεύγει ότι η Ουάσινγκτον σχεδιάζει την ταχεία ανάπτυξη των εκσυγχρονισμένων τακτικών πυρηνικών όπλων B61 σε βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, γεγονός το οποίο θα μειώσει το «πυρηνικό όριο» και το οποίο η Ρωσία λάβει υπόψη της την κίνηση στον στρατιωτικό της σχεδιασμό.
Το Politico ανέφερε στις 26 Οκτωβρίου ότι οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σε μια κλειστή σύσκεψη του ΝΑΤΟ πως θα επιταχύνουν την ανάπτυξη μιας εκσυγχρονισμένης έκδοσης των B61, των B61-12, με τα νέα όπλα να φτάνουν στις ευρωπαϊκές βάσεις τον Δεκέμβριο 2022, αρκετούς μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Έτοιμες για το πεδίο μάχης

Η βόμβα βαρύτητας B61-12 μήκους 3,6 μέτρων φέρει πυρηνική κεφαλή χαμηλότερης απόδοσης από πολλές προηγούμενες εκδόσεις, αλλά είναι πιο ακριβής και μπορεί να διεισδύσει κάτω από το έδαφος, σύμφωνα με έρευνα της Ομοσπονδίας Αμερικανών Επιστημόνων που δημοσιεύθηκε το 2014.
Οι ΗΠΑ εκσυγχρονίζουν τα πυρηνικά τους όπλα, αυξάνουν την ακρίβειά τους και μειώνουν την ισχύ του πυρηνικού φορτίου, δηλαδή μετατρέπουν αυτά τα όπλα σε όπλα πεδίου μάχης.
Σύμφωνα με το Politico, που επικαλείται εκπρόσωπο του Πενταγώνου εκσυγχρονισμός των όπλων B61 βρισκόταν σε εξέλιξη εδώ και χρόνια.
daily_mail_1.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης