Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Συνεχίζουμε τις προμήθειες τροφίμων και λιπασμάτων στις φτωχότερες χώρες

Ρωσία: Συνεχίζουμε τις προμήθειες τροφίμων και λιπασμάτων στις φτωχότερες χώρες
«Θα συνεχίσουμε να προμηθεύουμε τρόφιμα, λιπάσματα και άλλα ζωτικής σημασίας προϊόντα στις χώρες που τα χρειάζονται περισσότερο από όλα, ειδικά στην αφρικανική ήπειρο», δηλώνει η Μόσχα

Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεχίσει τις προμήθειες τροφίμων και λιπασμάτων στις φτωχότερες χώρες, ειδικά στην Αφρική, δήλωσε την Κυριακή ο Ειδικός Απεσταλμένος του Ρώσου Προέδρου για το Κλίμα Ruslan Edelgeriyev ο οποίος ηγείται της ρωσικής αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή το 2022 (COP27).
«Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να προμηθεύουμε τρόφιμα, λιπάσματα και άλλα ζωτικής σημασίας προϊόντα στις χώρες που τα χρειάζονται περισσότερο από όλα, ειδικά στην αφρικανική ήπειρο», είπε σε δήλωση μμετά την έναρξη της 27ης Διάσκεψης των Μερών. στη Σύμβαση Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP27).
«Σήμερα, η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της υπερθέρμανσης του πλανήτη, που απαιτούν ενοποιημένες προσπάθειες», σημείωσε.

Εξάλειψη φτώχειας

«Η Ρωσία είναι πεπεισμένη ότι υπό την ηγεσία της Αιγύπτου οι ασιατικές και αφρικανικές χώρες θα μπορέσουν να εκφράσουν τις ελπίδες και τις προσεγγίσεις τους στην ατζέντα για το κλίμα, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της χρηματοδότησης», συνέχισε.
«Είμαστε έτοιμοι για μία ρεαλιστική συνεργασία που βασίζεται στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ακολουθώντας τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ και δέσμευση στις προσπάθειες εξάλειψης της φτώχειας και της πείνας στις αναπτυσσόμενες χώρες», τόνισε.
Συνεχάρη την Αίγυπτο για την έναρξη της προεδρίας της στο COP27. Η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής για το Κλίμα ξεκίνησε την Κυριακή στο θέρετρο της Αιγύπτου, Σαρμ Ελ Σέιχ.
Η Αίγυπτος προεδρεύει της 27ης Διάσκεψης των Μερών της Σύμβασης Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP27), αναφέρει το Tass.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης