Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανική τρομοκρατική επίθεση στην Kherson – Χωρίς ρεύμα και νερό οι κάτοικοι

Ουκρανική τρομοκρατική επίθεση στην Kherson – Χωρίς ρεύμα και νερό οι κάτοικοι
H τροφοδοσία της πόλης με ρεύμα και νερό σχεδιάζεται να αποκατασταθεί μέχρι το τέλος της ημέρας

Η διοίκηση της περιοχής Kherson στην Ουκρανία, ανακοίνωσε την Κυριακή (6/11/2022), πως αρκετοί οικισμοί έμειναν χωρίς και ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας πράξης «δολιοφθοράς».
Σε δήλωσή της στο Telegram, η ρωσική κυβέρνηση της Kherson αναφέρει ότι οι παροχές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού «διακόπηκαν προσωρινά» μετά την «τρομοκρατική επίθεση» που κατέστρεψε τρεις γραμμές ηλεκτρικού στην περιοχή.
Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass επικαλέστηκε τον κυβερνήτη Vladimir Saldo, ο οποίος είπε ότι η τροφοδοσία της πόλης σχεδιαζόταν να αποκατασταθεί μέχρι το τέλος της ημέρας.
Στην ευρύτερη περιοχή 10 οικισμοί, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Kherson, η οποία είχε πληθυσμό 280.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο, είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει τις τελευταίες εβδομάδες τους αμάχους να εγκαταλείψουν την Kherson, εν μέσω προετοιμασίας για μια ουκρανική επίθεση κατά της πόλης, της περιφερειακής πρωτεύουσας που έχει καταλάβει η Ρωσία από τότε που άρχισε η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης