Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Το sms της Truss στον Blinken «καίει» τη Βρετανία για τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream

Ρωσία: Το sms της Truss στον Blinken «καίει» τη Βρετανία για τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream
«Λοιπόν, έχω απoδείξεις ότι όλα αυτά είναι καλά τεκμηριωμένα» δήλωσε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας

Η Ρωσία έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι, το SMS που έστειλε η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Liz Truss στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Anthony Blinken και το οποίο έγραφε «έγινε - it’s done» αφορούσε τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream, δήλωσε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών Sergey Naryshkin.
«Λοιπόν, έχω απόδειξη ότι όλα αυτά είναι καλά τεκμηριωμένα» είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-1 για το sms, που εστάλη λίγο μετά τις εκρήξεις
Ο Naryshkin σημείωσε ότι οι Ρώσοι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, ενώ η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών θα πρέπει να συνεχίσει να αποτρέπει εξωτερικές απειλές.
«Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ενώ οι ειδικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, θα πρέπει να συνεχίσουν να αποκαλύπτουν και να αποτρέπουν οποιεσδήποτε απειλές, εξωτερικές απειλές κατά του κράτους μας και των πολιτών μας», σημείωσε όταν ρωτήθηκε τι μπορεί να περιμένει η ρωσική πλευρά από τους δυτικούς εταίρους.

Η Ρωσία ζητεί απαντήσεις από τη Βρετανία

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova αναμένει από το Λονδίνο να απαντήσει στις αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι η πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου έστειλε μήνυμα στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Anthony Blinken μετά τις εκρήξεις στους Nord Stream.
Η ρωσική Γενική Εισαγγελία κίνησε την έναρξη δικογραφίας για μια πράξη διεθνούς τρομοκρατίας μετά την καταστροφή των αγωγών φυσικού αερίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης