Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταπέλτης γιατρός - ειδικός στον Covid: Τα lockdowns ήταν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και δεν πρέπει να δοθεί αμνηστία

Καταπέλτης γιατρός - ειδικός στον Covid: Τα lockdowns ήταν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και δεν πρέπει να δοθεί αμνηστία
«Με το να διαγράψουμε όλα αυτά τα λάθη, ελαχιστοποιούμε τη σοβαρότητά τους και θα τα επαναλάβουμε σε μελλοντικές υγειονομικές κρίσεις», τονίζει ο Atlas
Σχετικά Άρθρα

Δεν πρέπει να δοθούν αμνηστία στις περιοριστικές πολιτικές για την πανδημία, μετά τις «τεράστιες ζημιές και καταστροφές» που προκάλεσαν τα lockdowιs, τονίζει ο γιατρός και σύμβουλος για τον Covid στην κυβέρνηση Trump, Scott Atlas.
Με τη δήλωση αυτή απαντά μέσω του ιστότοπου Epoch Times, απαντά σε πρόσφατο άρθρο του Atlantic που ζητούσε «πανδημική αμνηστία».
Το επιχείρημα ότι τα λάθη της πανδημίας ήταν αποτέλεσμα «βαθιάς αβεβαιότητας» και όχι «ηθικής αποτυχίας» και είναι καιρός να αφήσουμε τα ζητήματα και να προχωρήσουμε είναι έωλο, επισημαίνει ο Atlas.
Ο συγγραφέας του άρθρου, «χάνει πραγματικά το πιο σημαντικό σημείο αυτού που συνέβη κατά τη διαχείριση της πανδημίας», είπε ο Atlas στους The Epoch Times.
«Οι τεράστιες βλάβες και οι καταστροφές από τα lockdown και το κλείσιμο σχολείων δεν μπορούν απλώς να αγνοηθούν και να συγχωρηθούν, επειδή ήταν σκόπιμες, ανήθικες και κατάφωρα εσφαλμένες εφαρμογές καθοδήγησης για τη δημόσια υγεία», σημείωσε.

Δεν πρέπει να διαγράψουμε τα λάθη

Το κλείσιμο των σχολείων ειδικά, είπε, «προκάλεσε τεράστιες βλάβες στη νεότερη γενιά – όλες ήταν προβλέψιμες -πολλές από τις οποίες ήταν ήδη γνωστές».
«Με το να διαγράψουμε όλα αυτά τα λάθη και συγχωρώντας όσους τα αποφάσισαν, ελαχιστοποιούμε τη σοβαρότητα των λαθών και θα τα επαναλάβουμε σε μελλοντικές υγειονομικές κρίσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Έγκλημα με τα σχολεία

Μια ανάλυση του Αυγούστου 2021 από την McKinsey & Company διαπίστωσε ότι το κλείσιμο των σχολείων στις ΗΠΑ κοστίζει σε μαθητές κάτω των 12 σε εθνικό επίπεδο πέντε μήνες μάθησης στα μαθηματικά και τέσσερις μήνες στην ανάγνωση, με τους μαθητές χαμηλού εισοδήματος και μειοψηφίας να πλήττονται ακόμη περισσότερο.
Η ημιτελής μάθηση θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα φαινόμενο κυματισμού που τους οδηγεί να κερδίζουν από 49.000 έως 61.000 δολάρια λιγότερα κατά τη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με την έκθεση McKinsey.
Η National Assessment of Educational Progress, γνωστή ως «Nation’s Report Card», τον περασμένο μήνα αξιολόγησε τις εθνικές βαθμολογίες μαθηματικών και ανάγνωσης στις ΗΠΑ στην τέταρτη και την όγδοη τάξη σε ιστορικό χαμηλό.
Αλλά δεν είναι μόνο η απώλεια μάθησης τονίζει ο Atlas.

Οι φτωχότεροι τα μεγάλα θύματα των lockdowns

Η έλλειψη επαφής μεταξύ των παιδιών και του εκπαιδευτικού προσωπικού οδήγησε επίσης στην αύξηση της κακοποίησης παιδιών σε προβληματικές οικογένειες.
Εν τω μεταξύ, τα ζητήματα ψυχικής υγείας των νέων, η κατάχρηση ουσιών και οι απόπειρες αυτοκτονίας αυξήθηκαν επίσης.
Αυτό, είπε ο Atlas, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όσον αφορά τις ζημιές που προκλήθηκαν στη νεότερη γενιά από τους περιορισμούς της πανδημίας που επιβλήθηκαν.
Μια έκθεση του Μαρτίου 2021 από την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία διαπίστωσε ότι έξι στους 10 ενήλικες στις ΗΠΑ ανέφεραν ανεπιθύμητη αλλαγή βάρους από την έναρξη της πανδημίας.
Για τους ενήλικες κολεγιακής ηλικίας, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες ανέφεραν αύξηση βάρους κατά μέσο όρο 28 κιλών, κάτι που ο Atlas αποκάλεσε «κρίση παχυσαρκίας».
«Σε κάποια φανταστική, αντίθετη με την επιστήμη προσπάθεια να σταματήσουμε τις λοιμώξεις, χρησιμοποιήσαμε τα παιδιά ως ασπίδες και προκαλέσαμε μεγαλύτερη ζημιά σε φτωχά παιδιά και οικογένειες χαμηλού εισοδήματος από ό,τι στους εύπορους», είπε χαρακτηριστικά.
massinve.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης