Διεθνή

Πολωνός πολιτικός κατηγορεί την υπερκατανάλωση αλκοόλ από τις γυναίκες, για την υπογεννητικότητα

Πολωνός πολιτικός κατηγορεί την υπερκατανάλωση αλκοόλ από τις γυναίκες, για την υπογεννητικότητα
Ο Πολωνός πολιτικός Karczewski συνέδεσε το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μεταξύ των νεαρών γυναικών

Ο Πολωνός πολιτικός Jarosław Karczewski προκάλεσε νέες αντιδράσεις, συνδέοντας, την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μεταξύ των νεαρών γυναικών με το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων στη χώρα, αναφέρει το Bloomberg.
Ο Jarosław Karczewski, ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη, έκανε το σχόλιο αυτό σε συνάντηση με ψηφοφόρους αργά το Σάββατο στο Ελκ, στη βορειοανατολική Πολωνία.

Ήταν το τελευταίο σε μια σειρά πρόσφατων αιχμηρών επιθέσεων του Karczewski σε στόχους τόσο διαφορετικούς όσο η αντιπολίτευση της Πολωνίας, η κοινότητα των τρανσέξουαλ και η Γερμανία.
Περιοδεύει σε μικρές πόλεις για να ενισχύσει την υποστήριξη του κόμματός του ενόψει των γενικών εκλογών που αναμένονται τον Οκτώβριο του 2023.

"Δεν πρόκειται να δούμε μωρά, αν τα κορίτσια, οι νεαρές γυναίκες, συνεχίσουν να πίνουν μέχρι τα 25 τους", είπε ο Karczewski, 73 ετών, ο οποίος δεν έχει παντρευτεί ποτέ και δεν έχει παιδιά, προκαλώντας τα γέλια του ακροατηρίου.
"Τα λιγότερα παιδιά στην Πολωνία είναι στη Βαρσοβία, οπότε δεν πρόκειται μόνο για ένα οικονομικό ζήτημα, αλλά και για μια συγκεκριμένη στάση των ανθρώπων, ιδίως των γυναικών", πρόσθεσε.

Το ποσοστό γονιμότητας της Πολωνίας είναι κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η χώρα είδε πέρυσι την πιο απότομη μείωση του πληθυσμού της μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ταυτόχρονα, τα στοιχεία δείχνουν ότι περισσότερα παιδιά γεννιούνται πλέον από γυναίκες που προέρχονται από περιοχές μεγάλων πόλεων.

Το κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη ανέβηκε στην εξουσία το 2015, εν μέρει χάρη στην υπόσχεσή του για πλουσιοπάροχα επιδόματα μωρών για τις μεγαλύτερες οικογένειες.
Έκτοτε, η Πολωνία επέβαλε σχεδόν πλήρη απαγόρευση των αμβλώσεων, προκαλώντας μήνες διαδηλώσεων στους δρόμους και καταδίκη από Ευρωπαίους νομοθέτες.
Η προσπάθεια του κόμματος για μια τρίτη συνεχή θητεία στην εξουσία φαίνεται τώρα να κλονίζεται λόγω της εντεινόμενης κρίσης κόστους ζωής στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης