Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dodik (Σερβία): Η Δύση είναι νευρική επειδή αποτυγχάνει στην Ουκρανία και ζητά μία «επιτυχία» στα Βαλκάνια

Dodik (Σερβία): Η Δύση είναι νευρική επειδή αποτυγχάνει στην Ουκρανία και ζητά μία «επιτυχία» στα Βαλκάνια
Η Δύση δεν είναι σε θέση να επιτύχει τους στόχους της στην Ουκρανία και να νικήσει τη Ρωσία, επομένως επιδιώκει να επιτύχει μια γρήγορη επιτυχία στα Βαλκάνια δήλωσε ο Σέρβος Milorad Dodiκ  μέλος της Προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης

Η Δύση δεν είναι σε θέση να επιτύχει τους στόχους της στην Ουκρανία και να νικήσει τη Ρωσία, επομένως επιδιώκει να επιτύχει μια γρήγορη επιτυχία στα Βαλκάνια, δήλωσε στο Tanjug ο Σέρβος μέλος της Προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Milorad Dodik μετά τη συνάντηση στο Βελιγράδι για το Κοσσυφοπέδιο. και η κρίση της Μετόχια.
«Οι Κοσοβάροι δεν τα κάνουν όλα μόνοι τους, αλλά με την υποστήριξη κέντρων εξουσίας εκτός των Βαλκανίων.
Προσπαθούν να αποθαρρύνουν τους Σέρβους, αλλά δέχθηκαν μια έντονη επίπληξη αυτή τη φορά.
Η Δύση βιάζεται, γιατί εργάζεται πάνω σε αυτό το ζήτημα (το Κοσσυφοπέδιο) εδώ και πολύ καιρό», είπε ο Dodik.

Νευρική η Δύση

«Εν τω μεταξύ, η εξέλιξη της κατάστασης στην Ουκρανία είναι καθοριστική για τις θέσεις μας εδώ. Η Δύση απαιτεί γρήγορες επιτυχίες [από την Ουκρανία], ο τελικός της στόχος είναι να διαλύσει τη Ρωσία και να κατακτήσουν τους πόρους της, γεγονός που δείχνει ότι η σύγκρουση θα συνεχιστεί:
Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία θα έρθει σε μια κατάσταση που θέλει η Δύση. Σε κάθε περίπτωση, η αναβολή της ειρήνης εκεί, στην Ουκρανία, τους κάνει νευρικούς, επιδιώκουν να επιτύχουν τουλάχιστον κάποια επιτυχία εδώ, συμπεριλαμβανομένης της Δημοκρατίας Srpska στη Βοσνία», αναφέρει το Tass.
Το μέλος της Προεδρίας είπε ότι οι Σέρβοι πρέπει να παρουσιάσουν κοινή θέση για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή.
«Πιστεύω ότι οι Σέρβοι θα πρέπει να καθίσουν μαζί την επόμενη περίοδο και να πουν ποια είναι η πολιτική πρόταση για επίλυση προβλημάτων και σταθεροποίηση των Βαλκανίων», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης