Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικοινωνιακό σκοτάδι και τεράστιο πρόβλημα για τον ουκρανικό στρατό – Εκτός λειτουργίας τα 1.300 τερματικά Starlink του Elon Musk

Επικοινωνιακό σκοτάδι και τεράστιο πρόβλημα για τον ουκρανικό στρατό – Εκτός λειτουργίας τα 1.300 τερματικά Starlink του Elon Musk
Η διακοπή επηρέασε 1.300 τερματικά Starlink που η Ουκρανία αγόρασε από μια βρετανική εταιρεία νωρίτερα φέτος και χρησιμοποίησε σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον πόλεμο
Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα από 1.000 δορυφορικά τερματικά Διαδικτύου Starlink για τον στρατό της Ουκρανίας για την ενίσχυση των καναλιών επικοινωνίας στο πεδίο της μάχης, σταμάτησαν να λειτουργούν ανέφερε το CNN, επικαλούμενο δύο πηγές που γνωρίζουν τη διακοπή.
Το δημοσίευμα έρχεται παρόλο που ο Elon Musk έχει δεσμευτεί να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις επιχειρήσεις Starlink στη κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα.
Η διακοπή επηρέασε 1.300 τερματικά Starlink που η Ουκρανία αγόρασε από μια βρετανική εταιρεία νωρίτερα φέτος και χρησιμοποίησε σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον πόλεμο.
Κάθε τερματικό κοστίζει 2.500 δολάρια το μήνα, με την παρτίδα να τιμάται 3,25 εκατομμύρια δολάρια το μήνα.
Πριν τα τερματικά τεθούν εκτός σύνδεσης, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ζήτησε από τη Βρετανία να παραλάβει τον μηνιαίο λογαριασμό πριν από αρκετές εβδομάδες, ο οποίος συγκέντρωσε ένα τεράστιο ποσό 20 εκατομμυρίων δολαρίων από τότε που τα 1.300 τερματικά εγκαταστάθηκαν τον Μάρτιο.

Τεράστιο πρόβλημα για τον ουκρανικό στρατό

Αλλά επειδή κανείς δεν έλαβε τον εκκρεμή λογαριασμό, τα τερματικά τέθηκαν εκτός λειτουργίας στις 24 Οκτωβρίου, σύμφωνα με πηγή που ενημερώθηκε για την κατάσταση. Είπαν πως αυτό είχε πυροδοτήσει ένα «τεράστιο πρόβλημα» για τον στρατό της Ουκρανίας, καθώς οι τερματικοί σταθμοί είναι ο κύριος σύνδεσμος επικοινωνίας στο πεδίο της μάχης.
Η μητρική εταιρεία του Starlink, SpaceX
, έστειλε επιστολή στο Πεντάγωνο τον Σεπτέμβριο 2022, ενημερώνοντας ότι δεν θα μπορούσε πλέον να διατηρήσει την υπηρεσία στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα εκτός εάν λάβει χρηματοδότηση.
Ο Musk έγραψε πρόσφατα στο Twitter ότι η ουκρανική επιχείρηση «κόστισε στην SpaceX 80 εκατομμύρια δολάρια και θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του έτους».

Η Starlink χάνει χρήματα

Ο Musk υπολόγισε ότι τα 25.000 τερματικά Starlink στην Ουκρανία θα κοστίσουν στην εταιρεία του 400 εκατομμύρια δολάρια τους επόμενους 12 μήνες.
Στα μέσα Οκτωβρίου, ο Musk φάνηκε να αλλάζει γνώμη σε ένα tweet, στο οποίο σημείωνε:
«Η κόλαση... παρόλο που η Starlink εξακολουθεί να χάνει χρήματα και άλλες εταιρείες λαμβάνουν δισεκατομμύρια δολάρια από τους φορολογούμενους, απλώς θα συνεχίσουμε να χρηματοδοτούμε την κυβέρνηση της Ουκρανίας δωρεάν».
Ωστόσο, ένας ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο CNN ότι το Πεντάγωνο διαπραγματεύεται ενεργά με τη SpaceX για να πάρει τους απαραίτητους πόρους για να διατηρήσει το Starlink επιχειρησιακό στην Ουκρανία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης