Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν είναι μόνο το Twitter - Έρχεται τσουνάμι απολύσεων στον κλάδο της τεχνολογίας και θα είναι το μεγαλύτερο που έχουμε δει ποτέ

Δεν είναι μόνο το Twitter -  Έρχεται τσουνάμι απολύσεων στον κλάδο της τεχνολογίας και θα είναι το μεγαλύτερο που έχουμε δει ποτέ
Πολλές μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας απολύουν τεράστιους αριθμούς εργαζομένων και προειδοποιούν ότι ακόμα περισσότερες απολύσεις είναι  καθ' οδόν
Σχετικά Άρθρα

Επιστροφή στο 2008.
Για πολλά χρόνια, η βιομηχανία της τεχνολογίας ήταν το ισχυρότερο κομμάτι της οικονομίας των ΗΠΑ με μεγάλη διαφορά.
Οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας μετρούσαν δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα και οι τιμές των μετοχών τους εκτοξεύονταν σε πρωτοφανή επίπεδα.
Αλλά τώρα η βιομηχανία της τεχνολογίας έχει περιπέσει σε βαθύτατη κρίση.
Πολλές μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας απολύουν τεράστιους αριθμούς εργαζομένων και προειδοποιούν ότι ακόμα περισσότερες απολύσεις είναι  καθ' οδόν.
Εάν ο πιο ακμάζων τομέας της οικονομίας των ΗΠΑ αντιμετωπίζει ήδη τόσα προβλήματα, ποιες είναι οι προοπτικές για την υπόλοιπη οικονομία ενόψει του 2023, αναφέρει ο ιστότοπος Noqreport.

Η περίπτωση του Twitter

Και όλα αυτά ενώ οι απολύσεις του Elon Musk στο Twitter κυριαρχούν στην παγκόσμια ειδησεογραφία.
Αναφέρεται ότι περίπου οι μισοί εργαζόμενοι στο Twitter μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους και οι εκτεταμένες απολύσεις προφανώς συμβαίνουν «σε τμήματα σε όλη την εταιρεία»…
Το Twitter απέλυσε την Παρασκευή (4/11/2022) υπαλλήλους σε τμήματα της εταιρείας, σε έναν σοβαρό γύρο περικοπών δαπανών που θα μπορούσε ενδεχομένως να ανατρέψει τον τρόπο λειτουργίας μιας από τις πιο σημαίνουσες πλατφόρμες στον κόσμο μία εβδομάδα μετά την εξαγορά της από τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο.
Πολλοί υπάλληλοι του Twitter άρχισαν να δημοσιεύουν στην πλατφόρμα την Πέμπτη το βράδυ και το πρωί της Παρασκευής ότι είχαν ήδη αποκλειστεί από τους λογαριασμούς email της εταιρείας τους πριν από την προγραμματισμένη ειδοποίηση απόλυσης.
Περιττό να αναφερθεί ότι πολλοί από αυτούς τους πρώην υπαλλήλους σχεδιάζουν να προσφύγουν δικαστικά κατά του Twitter.

Δεν είναι μόνο το Twitter

Πολλές άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας πραγματοποιούν μαζικές απολύσεις και σε κάθε περίπτωση «ενοχοποιείται» το τρέχον οικονομικό κλίμα.
Για παράδειγμα, η Lyft ανακοίνωσε ότι θα απολύσει το 13% του εργατικού δυναμικού της.
Η Lyft δήλωσε ότι περικόπτει το 13% του προσωπικού, ή σχεδόν 700 θέσεις εργασίας, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ασταθείς οικονομικές συνθήκες.
Επιβεβαιώνοντας μια προηγούμενη αναφορά της Wall Street Journal, οι συνιδρυτές της Lyft, John Zimmer και Logan Green, ανακοίνωσαν τις περικοπές προσωπικού την Πέμπτη (3/11).
«Υπάρχουν πολλές προκλήσεις σε ολόκληρη την οικονομία. Αντιμετωπίζουμε μια πιθανή ύφεση κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο έτος και το κόστος αυξάνεται», ανέφεραν.
Η Chime είναι μια από τις τελευταίες εταιρείες τεχνολογίας που ανακοίνωσε απολύσεις εν μέσω επιδείνωσης της οικονομικής προοπτικής και ενός πρόσφατου κύματος περικοπών.
Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στο CNBC ότι η εταιρεία fintech που προσφέρει αποκλειστικά τραπεζικές υπηρεσίες μέσω ιστοσελίδων και εφαρμογών smartphone - περικόπτει το 12% του εργατικού δυναμικού της, που αριθμεί 1.300 άτομα ενώ εξακολουθεί να προσλαμβάνει για επιλεγμένες θέσεις.
Τον δρόμο της εξόδου βλέπει και το 18% της Opendoor.
Η Opendoor Technologies απολύει περίπου 550 υπαλλήλους αφού τα υψηλότερα επιτόκια στεγαστικών δανείων επέδρασαν στη ζήτηση κατοικιών στις ΗΠΑ.
Οι απολύσεις θα μειώσουν τον αριθμό των εργαζομένων της Opendoor κατά περίπου 18%, σύμφωνα με μια ανάρτηση στο blog της εταιρείας.
Και η Stripe αποφάσισε να «απολύσει το 14% του προσωπικού της».
Αναφερόμενος στις παγκόσμιες οικονομικές προκλήσεις, όπως ο πληθωρισμός και τα υψηλότερα επιτόκια ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος Patrick Collison είπε ότι η Stripe πρέπει να μειώσει το κόστος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης