Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Εξοπλισμός» που διασπείρει ψεύδη σε όλο τον κόσμο, είναι το Twitter για τον πρόεδρο Biden

«Εξοπλισμός» που διασπείρει ψεύδη σε όλο τον κόσμο, είναι το Twitter για τον πρόεδρο Biden
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Karin Jean Pierre είχε δηλώσει νωρίτερα στους δημοσιογράφους ότι ο Biden είναι πεπεισμένος σχετικά με την ανάγκη να περιοριστούν η ρητορική μίσους και η παραπληροφόρηση

Ο αμερικανός πρόεδρος Joe Biden δήλωσε χθες, Παρασκευή 4/11, πως, αγοράζοντας το Twitter, ο Elon Musk αγόρασε μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης η οποία διασπείρει ψεύδη σε όλο τον κόσμο.
Το Twitter απέλυσε χθες το μισό εργατικό δυναμικό του, αλλά υποστήριξε πως οι περικοπές ήταν μικρότερες στην ομάδα που είναι υπεύθυνη για την πρόληψη της διάδοσης παραπληροφόρησης.
Ο Biden δήλωσε στη διάρκεια εκδήλωσης για συγκέντρωση χρηματικών δωρεών: «Και τώρα αυτό για το οποίο όλοι ανησυχουμε: ο Elon Musk βγαίνει και αγοράζει εξοπλισμό που στέλνει και διασπείρει ψέματα σε όλο τον κόσμο... Δεν υπάρχουν πια στην Αμερική συντάκτες που να ελέγχουν αυτά που γράφονται.
Δεν υπάρχουν.
Πώς να περιμένουμε από τα παιδιά να μπορέσουν να καταλάβουν τι είναι αυτό που διακυβεύεται;»

Περιορισμός της ρητορικής του μίσους

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Karin Jean Pierre είχε δηλώσει νωρίτερα στους δημοσιογράφους ότι ο Biden είναι πεπεισμένος σχετικά με την ανάγκη να περιοριστούν η ρητορική μίσους και η παραπληροφόρηση.
«Αυτή η πεποίθηση επεκτείνεται στο Twitter, επεκτείνεται στο Facebook και σε οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπου οι χρήστες μπορούν να διαδίδουν παραπληροφόρηση», δήλωσε η εκπρόσωπος.
Ο Musk έχει υποσχεθεί να αποκαταστήσει την ελευθερία του λόγου και ταυτόχρονα να εμποδίσει το Twitter να μετατραπεί σε «τοπίο κόλασης». Ωστόσο μείζονες διαφημιστικές εταιρείες εξέφραζαν επί μήνες ανησυχίες σχετικά με την εξαγορά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης