Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed: Οι ΗΠΑ αντέχουν προς το παρόν τη νομισματική σύσφιξη – Επαρκή τα κεφάλαια των τραπεζών

Fed: Οι ΗΠΑ αντέχουν προς το παρόν τη νομισματική σύσφιξη – Επαρκή τα κεφάλαια των τραπεζών
Η Έκθεση Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας της Federal Reserve
Η αμερικανική οικονομία καταφέρνει επί του παρόντος να αντέξουν την ταχεία νομισματική σύσφιξη που εφαρμόζουν οι κεντρικές τράπεζες, συμπεραίνεται στην εξαμηνιαία Έκθεση Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας η Federal Reserve (Fed), καθώς νοικοκυριά, τράπεζες και επιχειρήσεις προσαρμόζονται στη νέα κατάσταση.
Με αφορμή την έκθεση, η αντιπρόεδρος της Fed, Lael Brainard, υπογράμμισε σε γραπτό σχόλιό της ότι το χρέος νοικοκυριών και επιχειρήσεων παρέμεινε σταθερό και συνολικά τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις διατήρησαν την ικανότητα να καλύπτουν την εξυπηρέτηση του χρέους, παρά τα αυξανόμενα επιτόκια.
Ωστόσο, δεν έκρυψε τις ανησυχίες της Τράπεζας ότι η "ταχεία, σύγχρονη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής παγκοσμίως", μαζί με τον αυξανόμενο πληθωρισμό, τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία και άλλους κινδύνους, "θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ενίσχυση των τρωτών σημείων, για παράδειγμα λόγω μειωμένης ρευστότητας στις βασικές χρηματοπιστωτικές αγορές".
Την ίδια στιγμή, σημειώνεται ότι οι αμερικανικές τράπεζες διατήρησαν επαρκή κεφάλαια και ενώ οι τιμές των μετοχών υποχώρησαν, οι τιμές των ακινήτων είχαν σε μεγάλο βαθμό συγκρατηθεί.
Ορισμένα από τα διαγράμματα της Έκθεσης:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης