Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολλανδία: Ανακοίνωσε νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 120 εκατ. ευρώ

Ολλανδία: Ανακοίνωσε νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 120 εκατ. ευρώ
Αναμένεται ότι η Ουκρανία θα παραλάβει μέρος των αρμάτων μάχης τον επόμενο μήνα.
Σχετικά Άρθρα
Το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Παρασκευή 4/11 ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία, το οποίο περιλαμβάνει άρματα μάχης και άλλα όπλα.
"Η Ολλανδία προμηθεύει ξανά την Ουκρανία με βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό.
Η συνολική αξία του πακέτου είναι 120 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 45 εκατ. ευρώ είναι για άρματα μάχης T-72", αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του υπουργείου Άμυνας.
Αναμένεται ότι η Ουκρανία θα παραλάβει μέρος των αρμάτων μάχης τον επόμενο μήνα.
«Μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Τσεχική Δημοκρατία, η Ολλανδία θα προμηθεύσει [την Ουκρανία] με 90 εκσυγχρονισμένα και επισκευασμένα άρματα μάχης από την Τσεχική Δημοκρατία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ Sabrina Singh δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον διέθεσε ένα άλλο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 400 εκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο, το οποίο περιλαμβάνει τη μεταφορά 45 τσεχικών αρμάτων μάχης T-72 στην Ουκρανία.
Συγκεκριμένα, όπως είπε, τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την «αναβάθμιση των συστημάτων αεράμυνας Hawk [Hawk] για να τα συμπεριλάβουν» σε επόμενα πακέτα βοήθειας προς το Κίεβο, καθώς και για τον εκσυγχρονισμό 45 αρμάτων μάχης T-72 με τη συμμετοχή της Ολλανδίας και την Τσεχική Δημοκρατία.

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης